Politico: Perspectiva unei a doua președinții a lui Trump îi îngrijorează pe oficialii serviciilor de informații americane

0
Publicat:

Trump a căutat să facă schimbări majore în agențiile de informații în timpul primului său mandat.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Foști înalți oficiali din administrația lui Donald Trump au avertizat că este probabil, ca fostul președinte al SUA să folosească un al doilea mandat pentru a restructura serviciile de informații ale națiunii într-un mod care ar putea duce la un nivel fără precedent de politizare a informațiilor, scrie Politico, cu referire la surse din serviciile speciale.

Se spune că Trump, care a încercat deja să reînnoiască serviciile de informații în timpul primului său mandat, va reînvia aceste planuri – și chiar mai mult, va vrea să înlocuiască oamenii considerați ostili agendei sale politice cu loialiști fără experiență. care au lucrat în administrația sa.

Acest lucru ar putea da subordonaților de vârf ai fostului președinte autoritatea de a-l proteja de informații care nu se potrivesc cu politicile sale și chiar de a schimba formularea evaluărilor cu care nu este de acord”, se spune în articol.

Autorii subliniază că agențiile de informații americane nu sunt niciodată complet detașate de politică.

Dar restructurarea pe care se așteaptă să o întreprindă Trump ar putea submina credibilitatea informațiilor americane într-un moment în care Statele Unite și aliații săi se bazează pe aceasta pentru a rezolva crizele din Ucraina și Orientul Mijlociu. De asemenea, ar putea priva efectiv comunitatea de informații de capacitatea de a-l refuza pe președinte de la decizii care ar putea pune țara în pericol”, scrie publicația.

Șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a spus dacă merită să ne temem de venirea lui Trump la putere în SUA . Potrivit acestuia, poporul ucrainean a dovedit în timpul războiului cu Rusia că nu este nimic de care să se teamă. În același timp, Yermak a subliniat că este foarte important pentru Ucraina să avem sprijin bipartizan în Statele Unite.

Răspunzând unei întrebări despre declarațiile lui Trump că, dacă va fi ales președinte al Statelor Unite, va pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Yermak a spus că este necesar să înțelegem că există retorică în timpul curselor politice și acțiuni concrete.

Totodată, președintele ucrainian Zelenskyi a declarat nu poate înțelege cum dorește reprezentantul republicanilor să pună capăt războiului în 24 de ore. Și din moment ce Trump nu poate rezolva „tragedia războiului” singur, el trebuie să vadă frontul cu proprii ochi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite