Peste 2.500 de nurci, eliberate dintr-o fermă din Wisconsin: „Sperăm să se bucure de libertate”

0
Publicat:

Mii de nurci au fost eliberate în vestul statului Wisconsin după ce activiștii pentru drepturile animalelor au intrat prin efracție într-o fermă pentru a le elibera, relatează Insider. 

Ferma de nurci
Peste 2.500 de nurci au fost eliberate. Foto: profimedia (Arhivă)

Activiștii au eliberat în urmă cu o săptămână 3.000 de nurci de la ferma Olsen din orașul Independence, Wisconsin. Aceștia au făcut o gaură într-un gard de sârmă și au deschis cuștile în care se aflau animalele, conform The Star Tribune.  

Proprietarul fermei a sesizat dispariția nurcilor abia a doua zi dimineața, conform sursei citate. 

În timp ce biroul șerifului din comitatul Trempealeau nu a făcut publice informații despre niciun suspect, un grup anonim și-a asumat responsabilitatea pentru acest act, trimițând un mesaj către Biroul de Presă pentru Eliberarea Animalelor din America de Nord, un site administrat de Frontul de Eliberare a Animalelor, pe care FBI l-a catalogat anterior ca fiind un grup extremist. 

„Este operațională deocamdată, dar poate că eliberarea câtorva sute de nurci ar putea să o închidă pentru totdeauna", se arată în mesaj. „Sperăm ca o mare parte dintre nurci să se bucure de libertate în sălbăticie și că această fermă nu va mai putea să crească mii și mii de nurci în anii viitori". 

Challis Hobbs, președintele Fur Commission USA, a declarat că intrarea prin efracție ar fi putut face mai mult rău decât bine nurcilor. 

Practic, mor pur și simplu pentru că nu au ce să mănânce și nu au vizuine pentru a se proteja de atacurile prădătorilor", a declarat Hobbs pentru Star Tribune. „Acest lucru dă peste cap ecosistemul", a mai adăugat Hobbs. 

Aproximativ 90% dintre nurci au fost găsite până miercuri, a declarat pentru Star Tribune un purtător de cuvânt al biroului șerifului din comitatul Trempealeau. 

În momentul în care a fost contactat de Insider pentru actualizări, Biroul șerifului din comitatul Trempealeau a declarat că nu poate face comentarii în afara orelor de program. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite