Pentagonul declară morți doi soldați americani care au dispărut în largul coastelor Somaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandamentul Central al Statelor Unite a declarat că va continuă căutarea lor, dar departamentul militar nu se mai așteaptă să-i găsească pe luptători în viață.

Pentagonul. Foto: Arhiva Adevărul
Pentagonul. Foto: Arhiva Adevărul

Departamentul american al Apărării consideră morți doi soldați ai forțelor speciale ale marinei americane care au dispărut pe 11 ianuarie în Golful Aden, în largul coastei Somaliei. Acest lucru se precizează într-o declarație a Comandamentului Central (CENTCOM) al Forțelor Armate ale SUA.

Regretăm să raportăm că, după o căutare amănunțită care a durat 10 zile, cei doi soldați ai Forțelor Speciale ale Marinei SUA nu au fost găsiți și acum sunt prezumați morți”, se arată în document. După cum se arată în document, soldații au dispărut în timp ce se îmbarcau pe o navă care ar fi transportat arme fabricate în Iran.

The Washington Post, citând surse, relatează că, cei doi soldați au căzut în apă în timp ce încercau să se îmbarce pe o navă în largul coastei Somaliei. Declarația CENTCOM clarifică faptul că operațiunea de căutare continuă, dar Pentagonul nu se mai așteaptă să îi găsească doi soldați ai forțelor speciale ale Marinei SUA în viață.

Potrivit ziarului Politico, armele din Iran care au fost transportate pe navă erau destinate mișcării rebele yemenite Houthis Ansar Allah.

În urma escaladării conflictului palestino-israelian din Fâșia Gaza, houthiții au spus că vor efectua atacuri asupra teritoriului israelian și că nu vor permite navelor asociate să treacă prin apele Mării Roșii și strâmtorii Bab al-Mandeb până ce operațiune derulată în enclava palestiniană nu a fost oprită. Conform estimărilor Comandamentului Central al SUA, Houthii au atacat peste 20 de nave civile de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite