Pentagon: SUA consideră China „principala provocare”. Federaţia Rusă este numită o „ameninţare serioasă”

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit prim-adjunctului secretarului apărării Kathleen Hicks, acest lucru este dovedit de acţiunile militare „neprovocate” ale Federaţiei Ruse în Ucraina.

Departamentul american al Apărării consideră că China este principala provocare, în ciuda faptului că, potrivit Washingtonului, Rusia reprezintă o ameninţare serioasă la adresa ordinii mondiale existente. Această declaraţie a fost făcută luni la un briefing pentru jurnalişti de către secretarul adjunct al Apărării al SUA, Kathleen Hicks.

În opinia ei, Rusia reprezintă „o ameninţare serioasă la adresa ordinii mondiale”. Potrivit lui Hicks, acest lucru este dovedit de acţiunile militare „neprovocate” ale Federaţiei Ruse în Ucraina. În acelaşi timp, potrivit şefului adjunct al departamentului de apărare, în ciuda faptului că Statele Unite se opun Rusiei, strategia lor de apărare descrie ce paşi intenţionează să întreprindă imediat Pentagonul pentru a menţine şi întări măsurile pentru a face faţă Chinei – „cel mai semnificativ concurent, reprezentând o provocare din ce în ce mai mare.”

„China are potenţialul militar, economic şi tehnologic de a contesta sistemul internaţional şi interesele noastre în cadrul acestuia”, a adăugat Hicks. Ea a spus că abordarea este reflectată în proiectul de buget al SUA pentru anul fiscal următor, publicat luni, precum şi în viitoarea actualizare a Strategiei Naţionale de Apărare a SUA. Hicks a clarificat că legiuitorii americani au fost deja familiarizaţi cu versiunea clasificată a strategiei.

„Bugetul pentru anul [fiscal] 2023 se bazează direct pe noua noastră strategie de apărare, care a fost prezentată Congresului în această dimineaţă”, a declarat la rândul său, la un briefing, sub secretarul de stat din departamentul financiar al Ministerului Apărării din SUA, Michael McCord. După cum a clarificat, una dintre priorităţile strategiei este „întărirea măsurilor de izolare ale Chinei”.

Se mai spune că „Rusia rămâne o ameninţare serioasă, dar China şi ambiţiile sale sunt provocarea numărul unu”, a explicat şeful adjunct al Pentagonului.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri