OMC, la cererea Federaţiei Ruse, a suspendat examinarea disputei cu UE privind oţelul laminat la rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Conform regulilor OMC, completul de arbitri „îşi poate suspenda activitatea în orice moment la cererea părţii care face cererea, pentru o perioadă care nu depăşeşte 12 luni”.

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a suspendat examinarea procesului dintre Rusia şi Uniunea Europeană privind măsurile antidumping aplicate oţelului rusesc laminat la rece. Acest lucru a fost anunţat luni la Geneva de către serviciul de presă al OMC, fără a explica motivele care au determinat Federaţia Rusă să facă un astfel de pas.

Raportul spune că pe 28 martie, preşedintele comisiei de arbitraj al OMC, creat anterior pentru a analiza cererea Federaţiei Ruse faţă de UE, „a informat membrii OMC că procedura a fost suspendată la cererea Rusiei” pentru o perioadă nedeterminată. Potrivit regulilor organizaţiei, completul de arbitri „îşi poate suspenda activitatea în orice moment la cererea părţii care face cererea pentru o perioadă care nu depăşeşte 12 luni”.

În cazul suspendării lucrărilor pe o perioadă mai lungă, decizia de a crea un complet de arbitraj „expiră”, a explicat serviciul de presă.

Completul de arbitri a fost înfiinţat la OMC pe 26 aprilie 2019 după ce Ministerul Dezvoltării Economice al Federaţiei Ruse a acuzat că Uniunea Europeană aplică măsuri antidumping împotriva oţelului rusesc laminat la rece din 5 august 2016, iar Moscova consideră că aceste acţiuni sunt contrare regulilor OMC.

Valoarea taxelor antidumping este de 18,7% pentru OJSC MMK, 34% pentru PJSC Severstal şi 36,1% pentru PJSC NLMK şi toate celelalte companii.

Totodată, la 14 martie 2022, OMC a suspendat examinarea cererii UE împotriva Rusiei cu privire la problema achiziţiilor publice. Iniţiativa acestei decizii a venit din partea UE, iar serviciul de presă al OMC nu a dat nicio explicaţie cu privire la motivele Bruxelles-ului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite