Omagiul lui Joe Biden pentru Henry Kissinger. „De-a lungul carierei noastre am fost adesea în dezacord”

0
Publicat:

Președintele american, Joe Biden, a adresat, joi, un omagiu față de Henry Kissinger, fostul secretar de stat al SUA, care a încetat din viață miercuri, la vârsta de 100 de ani.

Joe Biden, omagiu pentru Henry Kissinger FOTO Profimedia
Joe Biden, omagiu pentru Henry Kissinger FOTO Profimedia

Biden a recunoscut că, de-a lungul carierelor lor, cei doi au fost adesea în dezacord, uneori vehement, însă a subliniat contribuția semnificativă a lui Kissinger la diplomația americană.

„Deși am avut diferențe semnificative de opinie, am apreciat întotdeauna mintea sa ascuțită și viziunea sa strategică profundă”, a declarat Biden într-un comunicat de presă emis la scurt timp după decesul lui Kissinger.

Henry Kissinger, o personalitate controversată în domeniul diplomației, a lăsat o amprentă puternică asupra relațiilor internaționale în timpul mandatului său ca secretar de stat în perioada 1973-1977. Biden a subliniat importanța acestei figuri marcante, chiar dacă opinii divergente i-au separat adesea.

În ciuda dezacordurilor, Biden i-a apreciat meritele lui Henry Kissinger, recunoscând că a fost un foarte bun strateg și un arhitect al politicii externe americane.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite