Oficial al Pentagonului: Tot mai multe OZN-uri sunt observate, dar nu există încă dovezi ale existenței extratereștrilor

0
Publicat:

Departamentul Apărării al SUA investighează un număr din ce în ce mai mare de cazuri care implică avioane neidentificate. În prezent, sunt analizate 650 de de incursiuni aeriene necunoscute, scrie POLITICO.

Sean Kirkpatrick, directorul Biroului de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile (AARO) înființat în iulie anul trecut pentru a conduce analiza observațiilor, a încercat să clarifice unele speculații cu privire la ceea ce se ascunde în spatele aparițiilor, spunându-le senatorilor americani nu a fost găsită nicio dovadă de activitate extraterestră.

Kirkpatrick a depus mărturie în fața Comisiei pentru servicii armate ale Senatului, care  manifestă un interes sporit față de incursiunile inexplicabile, pe fondul temerilor că vehiculele ar putea fi operate de adversarii Americii, aceasta fiind deja cea de-a doua prezență de acest fel la Capitoliu pentru oficialii Pentagonului.

Aproximativ jumătate dintre rapoartele privind „fenomenele aeriene neidentificate” au fost prioritizate pentru o analiză suplimentară și pentru a examina dacă sunt disponibile suficiente date pentru a rezolva cazurile, a declarat Kirkpatrick, care a avertizat însă că multe cazuri ar putea rămâne nerezolvate.

Kirkpatrick a precizat că între 20 și 30 de cazuri se află la jumătatea procesului de analiză, iar închise, doar „o mână”. 

Cazuri recent declasificate 

În timpul mărturiei sale au fost proiectate videoclipuri cu două cazuri recent declasificate de obiecte neidentificate observate de dronele militare americane.

Unul dintre ele prezintă un obiect aparent sferic observat în Orientul Mijlociu în 2022, rămas nerezolvat din lipsă de date.  În schimb, o a doua observație din Asia de Sud din acest an a fost rezolvată și e în așteptarea unei evaluări, după ce analiza AARO a stabilit că obiectul era o aeronavă comercială.

Cazuri recent declasificate. FOTO captură video prezentarea făcută de Kirkpatrick la Pentagon
Cazuri recent declasificate. FOTO captură video prezentarea făcută de Kirkpatrick la Pentagon

Comparativ cu un raport anual neclasificat publicat de Biroul Directorului de Informații Naționale în ianuarie, care indica 510 cazuri catalogate până la 30 august 2022, cele peste 650 de cazuri investigate în prezent reprezintă o creștere. 

Kirkpatrick a încercat să tempereze speculațiile potrivit cărora OZN-urile au o explicație nepământeană.

AARO nu a găsit până acum nicio dovadă credibilă a unei activități extraterestre, a unei tehnologii extraterestre sau a unor obiecte care sfidează legile cunoscute ale fizicii”, a declarat acesta.

„Indicii îngrijorătoare”

Interesul pentru activitatea biroului condus de Kirkpatrick a crescut în februarie, anul acesta, după ce un balon spion chinezesc a traversat spațiul aerian al SUA, urmat de doborârea mai multor alte obiecte necunoscute deasupra teritoriului american și canadian.

Anumite dezvăluirile potrivit cărora baloane chinezești anterioare ar fi traversat spațiul aerian al SUA încă din timpul administrației Trump fără a fi detectate au creat însă agitație la Capitoliu.

Referitor la acest aspect, Kirkpatrick a declarat că biroul său nu are dovezi că evenimentele inexplicabile aflate în competența sa au fost cauzate de tehnologia rusă sau chineză, dar a precizat că sunt „indicii îngrijorătoare” că ar putea fi vorba de capacități străine, potrivit POLITICO.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite