Pentagonul semnalează că tot mai multe OZN-uri au fost raportate în ultimii 20 de ani. Oficialii vor să le înţeleagă originea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate” FOTO EPA-EFE
După mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate” FOTO EPA-EFE

Un „număr tot mai mare” de obiecte neidentificate a fost raportat pe cer în ultimii 20 de ani, a indicat marţi un responsabil al Pentagonului în faţa congresmenilor americani, fără a ajunge până la a confirma prezenţa vieţii extraterestre.

După mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate", a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru US Navy.

Responsabilul a atribuit această creştere „eforturilor considerabile" ale armatei americane pentru „a destigmatiza actul de raportare a observărilor" şi progresului tehnologic. Totuşi, el a spus că nu a fost detectat nimic care să sugereze o origine non-terestră.

Audierea a avut loc la 11 luni după ce un raport guvernamental a documentat peste 140 de cazuri de fenomene aeriene neidentificate (unidentified aerial phenomena sau UAP), pe care piloţii militari americani le-au observat din 2004.

Raportul din 2021, o „evaluare preliminară” de nouă pagini realizată de Biroul Directorului de Informaţii Naţionale şi un grup operativ condus de Marină, afirmă că 80% dintre cazurile UAP pe care le-a examinat au fost înregistrate pe mai multe instrumente.

Bray a prezentat două clipuri video UAP. Unul a arătat obiecte intermitente în formă de triunghi pe cer, ulterior determinate a fi artefacte vizuale ale luminii care trece prin ochelari de vedere pe timp de noapte.

Celălalt arăta un obiect strălucitor, sferic, trecând pe lângă fereastra cabinei unui avion militar - o observaţie despre pe care Bray a spus că a rămas inexplicabilă.

Raportul din 2021 a inclus câteva UAP-uri dezvăluite în videoclipul Pentagonului lansat anterior, cu obiecte enigmatice care prezintă viteză şi manevrabilitate care depăşesc tehnologia aviaţiei cunoscute şi nu au mijloace vizibile de propulsie sau suprafeţe de control al zborului.

Armata americană şi serviciile de informaţii americane sunt interesate să determine dacă aceste fenomene aeriene neidentificate pot prezenta o ameninţare pentru SUA.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite