O femeie din Texas a fost găsită de familie la aproape 51 de ani după ce a fost răpită de bona sa

0
Publicat:

O femeie din Texas s-a regăsit cu familia sa la aproape 51 de ani după ce a fost răpită de bonă. Părinții au găsit-o cu ajutorul unui test ADN și fără sprijinul autorităților, relatează The Guardian

 Melissa Highsmith alături de părinții ei.
Melissa Highsmith s-a reunit cu familia după aproape 51 de ani. Foto: Captură video YouTube

Povestea despre dispariția Melissei Highsmith s-a încheiat, sâmbătă, în Carolina de Sud, conform unui reportaj al postului de televiziune WCIV din Charleston, precum și a unui comunicat de presă al familiei sale. 

Highsmith, care avea vârsta de un an în 1971, locuia în Fort Worth, Texas, când mama ei, pe numele său Alta Apantenco, a publicat un anunț în ziar în care căuta o bonă. Crescând-o singură pe fiica sa și având nevoie de o persoană care să aibă grijă de aceasta în timp ce ea își desfășura activitatea profesională, Apantenco a angajat o femeie care s-a arătat interesată de slujbă fără a o cunoaște vreodată personal. 

Colega de cameră a lui Apantenco, a lăsat-o în grija bonei pe Melissa, care ar fi răpit-o și nu a mai adus-o înapoi familiei. 

Rudele copilei au semnalat dispariția ei la vremea respectivă. Membrii familiei au organizat petreceri de ziua ei, în luna noiembrie, în fiecare an și au înființat și o pagină de Facebook numită „Să o găsim pe Mellissa Highsmith”, solicitând ajutor pentru a-și găsi ruda dispărută. 

Ulterior, în luna septembrie, familia Melissei Highsmith a primit un pont anonim conform căruia aceasta s-ar afla în apropiere de Charleston, care se află la mai mult de 1.770 de kilometri de Fort Worth, conform WCIV. Familia s-a folosit de rezultatele unui test ADN, un semn de naștere al acesteia și de ziua ei de naștere pentru a confirma că femeia era într-adevăr copila care fusese răpită în urmă cu 51 de ani. 

Regăsirea cu familia

Sâmbătă, în timpul unei sărbători la biserica familiei din Fort Worth, Melissa Highsmith s-a reunit cu mama, cu tatăl şi cu doi dintre cei patru fraţi ai săi. 

Nu mă puteam opri din plâns", a declarat sora femeii, Victoria Garner. „Am fost nespus de fericită și încă sunt derutată încercând să înțeleg că sora mea e chiar în fața mea și că am găsit-o". 

Sharon Highsmith, a altă soră care locuiește în Spania, a afirmat că intenționează să se întâlnească cu Melissa de Crăciun. În plus, aceasta a mai adăugat că familia ei a vorbit cu un om de știință de la un laborator clinic și un genealog amator pe nume Lisa Jo Schiele pentru a-i ajuta să interpreteze rezultatele ADN și să extragă înregistrări disponibile public pentru a o localiza pe Melissa Highsmith. 

Familia noastră a avut de suferit din cauza autorităților care au gestionat greșit acest caz”, a declarat Sharon Highsmith. „În acest moment, vrem doar să o cunoaștem pe Melissa, să-i urăm bun venit în familie și să recuperăm cei 50 de ani pierduți”. 

Despre bona care ar fi răpit-o pe Melissa Highsmith nu se cunosc informații. Termenul de prescripție pentru urmărirea penală a femeii a expirat la 20 de ani după ce Highsmith a împlinit 18 ani. 

Melissa Highsmith a fost crescută cu numele Melanie. Ea a aflat pentru prima dată că era considerată dispărută și că familia ei o caută atunci când o rudă a contactat-o pe Facebook, conform CNN. 

Mama acuzată că și-ar fi ucis fiica dispărută

Conform lui Sharon Highsmith, mama lor a fost măcinată de vinovăție după dispariţia Melissei și s-a confruntat cu acuzaţii că şi-ar fi omorât fiica dispărută şi ar fi ascuns crima.  

Mama a făcut tot ce a putut cu resursele limitate pe care le avea, nu putea risca să fie concediată, aşa că a avut încredere în persoana care a spus că va avea grijă de copilul ei”.

  Mama Melissei, tatăl ei Jeffrie Highsmith și frații ei, Garner, Sharon Highsmith, Rebecca Del Bosque și Jeff Highsmith, au un mesaj pentru persoanele care își caută oamenii dragi. 

 „Nu renunțați niciodată”, se arată în declarația familiei. „Urmăriți fiecare pistă”.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite