Dispariţie misterioasă. Procurorii anunţă că au un „suspect oficial” la 15 ani după ce micuţa Madeleine McCann a dispărut fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Autorităţile portugheze au anunţat un „suspect oficial” în cazul răpirii fetiţei Madeleine McCann în urmă cu 15 ani, informează The Guardian.

Procurorii din Faro l-au acuzat pe Christian Brueckner pentru răpirea fetiţei, dar au declarat că acesta a fost identificat ca suspect de către autorităţile germane, la solicitarea portughezilor. 

Hotărârea ar putea fi legată de faptul că acest caz se apropie de termenul de 15 ani de anulare a faptelor în Portugalia, scrie sursa citată.

A fost numit pentru prima dată un suspect în cazul dispariţiei fetiţei de când părinţii ei, Kate şi Gerry McCann, au fost consideraţi suspecţi în anul 2007. În cele din urmă, părinţii fetiţei au fost eliberaţi.

Procurorii au afirmat că investigaţia a fost efectuată cu sprijinul autorităţilor britanice şi germane. 

Hotărârea procurorilor din Portugalia ar putea permite ca Brueckner să fie extrădat în Portugalia pentru a fi interogat oficial. Avocatul suspectului Friedrich Fuelscher a afirmat pentru Bild că decizia portughezilor pare a fi un „truc procedural”. 

Madeleine McCann a dispărut pe 3 mai, în anul 2007, din apartamentul de vacanţă al familiei situat în Praia da Luz, Portugalia. Fetiţa urma să împlinească patru ani la câteva zile după ce a fost declarată dispărută. 

Parchetul din Braunschweig, Germania ancheta în iunie 2020 un cetăţean german în vârstă de 43 de ani, care era pus sub acuzare pentru suspiciune de crimă în cazul „Madeleine McCann”, copila dispărută în anul 2007, Portugalia.  

Părinţii copilei „încă speră” că Madeleine este în viaţă. 

În prezent, Christian Brueckner „suspectul oficial” se află în închisoarea Oldenburg, fiind acuzat de viol, conform The Guardian. Acesta a violat o femeie în anul 2005, în aceeaşi zonă din regiunea Algarve din Portugalia, unde Madeleine a dispărut în anul 2007. 

În anul 2019, Brueckner a fost condamnat pentru violarea unei femei de origine americană în vârstă de 72 de ani, iar un tribunal federal din Karlsruhe, situat în sud-vestul Germaniei, a respins apelul, în noiembrie 2020.  

Christian Brueckner a respins acuzaţiile şi a afirmat că nu a fost implicat în cazul dispariţiei lui Madeleine McCann. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite