Metoda ingenioasă prin care un băiețel a scăpat de o femeie care-l urmărea: „O lecție pentru părinți“

0
Publicat:

Un băiețel de 10 ani din Pottstown, Pennsylvania, SUA, a reușit să scape cu bine dintr-o situație înspăimântătoare petrecută în timp ce se întoarcea acasă de la școală. Copilul a cerut ajutor într-un mod ingenios și a evitat astfel o posibilă răpire, relatează CBS News.

Vineri după-amiază, Sammy Green, elev în clasa a patra,  se întorcea acasă de la ore, când a observat că era urmărit de o străină care s-a oferit să-i cumpere mâncare și l-a făcut să se simtă inconfortabil.

Ea a spus: «Mă duc la Wawa, tu mergi acolo? Ce vrei să-ți iei de la Wawa? Unde este familia ta?»”, și-a amintit Sammy.

Sammy, deși era speriat, a recunoscut un magazin de lângă casa lui, la care merge des.

În timp ce femeia încă îl urmărea, Sammy a intrat în magazin și s-a apropiat de casieră. Străina rămăsese la ușă.

El a spus: «Prefă-te că ești mama mea» „și eu am spus «în regulă, du-te în spate», își amintește Hannah. Apoi s-a îndreptat spre uşă şi a încuiat-o. Abia apoi femeia a plecat.

Sammy și-a amintit în detaliu ce l-a învățat tatăl său despre a nu intra în vorbă cu străinii și despre cum să se protejeze, iar Hannah a ajutat la evitarea unei posibile răpiri.

Urmărind imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului, tatăl său încearcă să evite să se gândească la ce s-ar fi putut întâmpla.

Să-mi văd copilul căutând ajutor pentru că, practic, îi era frică pentru viața lui, asta doare tare mult”. a spus Sam Green.

Sam Green spune că băiețeul său a oferit o lecție pentru fiecare părinte.

Cum a reușit un puști să scape de o femeie care îl urmărea

Gândiți-vă la fiecare scenariu și asigurați-vă că copiii știu și, de asemenea, acționează”, a spus el. „Exersează-ți situațiile și scenariile (în care copiii pot fi în pericol) la fel ca la exercițiile de incendiu.”

Proprietara magazinului, Dani Small, l-a lăudat pe Sammy pentru că a făcut ceea ce trebuie, dar și pe angaja sa pentru că l-a ajutat pe băiețel, conform 6abc Philadelphia.

"Sunt foarte mândră de ea. Hannah este o tânără de 17 ani. A făcut totul corect", a spus Small.

Departamentul de poliție din Pottstown spune că, în weekend, femeia a fost identificată iar acum primește ajutor pentru probleme de sănătate mintală.

Un prieten de familie îl conduce acum pe Sammy acasă de la școală.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite