Joe Biden, ținta criticilor pentru că nu a purtat mască, deși soția sa a fost diagnosticată cu COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american a fost ţinta criticilor săptămâna aceasta pentru că nu a purtat mască sanitară, după ce soţia sa, Jill, a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Joe și Jill Biden FOTO arhivă Adevărul
Joe și Jill Biden FOTO arhivă Adevărul

După ce a apărut purtând o mască sanitară de culoare neagră, Joe Biden a dat-o jos şi a pus-o în buzunar: atitudinea preşedintelui american în timpul unei ceremonii de înmânare a unor medalii a ridicat numeroase întrebări.

„Ipocrizie", „lipsă de respect"... preşedintele Biden, care candidează din nou la Casa Albă în 2024, s-a aflat imediat în vizorul mass-media, care l-a acuzat de „dublu standard", după ce asistenţii săi promiseseră cu doar câteva ore înainte că democratul va respecta cu stricteţe directivele autorităţilor sanitare în ceea ce priveşte purtarea măştii - mult criticată de republicani.

Miercuri însă, Joe Biden a avut o atitudine asemănătoare. Fluturând o mască neagră înainte de un discurs despre un acord al dockerilor, el a spus că „a făcut un test astăzi", adăugând că „are undă verde".

„Dar ei îmi tot spun că trebuie să o port în continuare, pentru că trebuie să aştepţi zece zile sau cam aşa", a adăugat el. Şi, înainte să o dea jos, el a afirmat cu ironie: „Dar să nu le spuneţi că nu o purtam când am intrat, bine?".

Joe Biden, care a fost deja testat cu COVID-19 în 2022, urmează să meargă în curând în India pentru a participa la summitul G20 de la New Delhi, iar planurile sale de călătorie rămân neschimbate.

Asaltată de întrebări pe această temă, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a făcut declaraţii miercuri în timpul conferinţei de presă zilnice. „Preşedintele face tot ce poate, desigur, în acord cu medicul său şi, prin urmare, respectă directivele autorităţilor sanitare", a declarat Karine Jean-Pierre.

Liderul democrat şi-a scos masca marţi „pentru a face declaraţii incredibil de puternice despre acest căpitan" pe care l-a decorat, a mai spus ea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite