Hunter Binden ar putea fi pus sub acuzare pentru deţinere ilegală de armă. Fiul președintelui SUA riscă 10 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunter Biden ar putea fi acuzat de deținere ilegală de armă în timp ce consuma droguri, în urma unui dosar bombă care dezvăluie că procurorii vor să-l pună sub acuzare până la sfârșitul lunii septembrie.

Hunter Biden, fiul președintelui Statelor Unite FOTO Getty Images
Hunter Biden, fiul președintelui Statelor Unite FOTO Getty Images

Fiul președintelui ajunsese la o înțelegere care i-ar fi permis să evite procesul pentru acuzațiile de arme de foc dacă ar respecta condițiile de eliberare condiționată.

Dar acum acuzațiile care i-ar putea duce la până la 10 ani de închisoare par să fie din nou pe masă, potrivit unui nou dosar semnat de procurorul special David Weiss.

Procurorul special care îl anchetează pe fiul preşedintelui american Joe Biden, Hunter, şi-a anunţat intenţia de a-l inculpa pentru deţinere ilegală de armă de foc, potrivit documentelor judiciare făcute publice miercuri, transmite AFP.

Procurorul special Weiss precizează că regulile de procedură îi dau termen până la 29 septembrie pentru a obţine de la un mare juriu emiterea unei inculpări în acest dosar. Acuzarea intenţionează ceară „reemiterea unei inculpări înaintea acestei date“, adaugă el.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat de fraudă fiscală şi de achiziţia unei arme de foc, ceea ce legea îi interzicea fiind dependent de droguri.

Fiul preşedintelui ajunsese în iunie la un acord iniţial cu procurorul Weiss de a pleda vinovat în Delaware (est), statul de origine al familiei Biden, acord ce i-ar fi permis probabil să evite un proces stânjenitor şi închisoarea.

Însă în iulie, o judecătoare a pus la îndoială validitatea înţelegerii, care a fost anulată. Hunter Biden a pledat ulterior nevinovat la acuzaţia de fraudă fiscală.

Procurorul special a indicat în august că a închis ancheta pentru fraudă fiscală în Delaware, dar a subliniat că ea va fi redeschisă în alte state.

Hunter Biden, avocat şi lobbyist, este acuzat că nu şi-a completat declaraţiile de impozit în 2017 şi 2018 pentru venituri în sumă totală de 1,5 milioane de dolari.

Fostul preşedinte Donald Trump şi numeroşi alţi republicani au făcut din el una din ţintele favorite, considerându-l 'călcâiul lui Ahile' al lui Joe Biden.

Ei îi reproşează mai ales că a făcut afaceri dubioase în Ucraina şi în China pe când Joe Biden era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017), profitând de reţelele şi de numele tatălui său.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite