James „Whitey“ Bulger, unul dintre şefii lumii interlope americane, a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din pozele pe care avocaţii apărării au folosit-o pentru a impresiona juriul. FOTO: Reuters
Una din pozele pe care avocaţii apărării au folosit-o pentru a impresiona juriul. FOTO: Reuters

James „Whitey” Bulger, unul din cei mai cunoscuţi şefi ai lumii interlope din statele Unite, a fost condamnat la închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru câteva zeci de capete de acuzare care includeau crime, înşelătorii şi şantaj, informează BBC.

Liderul interlop, acum în vârsta de 83 de ani, a terorizat un cartier irlandez din Boston în anii 1970 şi 1980, când era liderul grupului Winter Hill, dar şi-a păstrat influenţa până în prezent.

Bulger a fost pus sub urmărire din 1994 şi fost prin în 2001, în Santa Monica, California.

Interlopul american este considerat sursă de inspiraţie a rolului de gangster, jucat de Jack Nicholson, din „The Departed”, film care a primit Oscarul în 2006.

A fost găsit vinovat pentru 11 crime dintr-un total de 19 pentru care era acuzat. De asemenea, din cele 32 de capete de acuzare invocate, a fost găsit vinovat pentru 31 din ele, ceea ce a dus la primirea sentinţei de condamnare pe viaţă.

Printre crimele de care a fost acuzat regăsim uciderea a  două femei cu mâinile goale, executarea a doi oameni înlănţuiţi după interogarea lor timp de multe ore sau deschiderea focului în plină strada asupra a doi oameni care ieşiseră dintr-un restaurant.

Foştii parteneri de afaceri ai lui Bulger au depus mărturie împotriva lui, susţinând că interlopul american ameninţa pe oricine putea să provoace probleme grupării, folosirea violenţei şi chiar uciderea „adversarilor săi” fiind aplicate frecvent.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite