Interzicerea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex a fost invalidată în două state americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurt timp după refuzul Curţii Supreme de Justiţie din Statele Unite ale Americii de a se pronunţa în privinţa chestiunii interzicerii căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în cinci state din această ţară, marţi o curte de apel a emis o decizie în favoarea uniunii persoanelor gay, potrivit „Le Monde”.

A 9-a Curte de Apel federală din San Francisco a declarat drept neconstituţională interzicerea acestor căsătorii în statele Idaho şi Nevada. Din punct de vedere tehnic, aceste state ar putea face apel la Curtea Supremă în urma noii decizii, dar cea mai puternică instituţie judiciară din Statele Unite a refuzat anterior o asemenea cauză în cazul statelor Virginia, Oklahoma, Utah, Winsconsin şi Indiana.

Alte state cum ar fi Carolina de Nord, Carolina de Sud, Wyoming, Kansas sau Colorado ar putea şi ele să fie interesate de modul de interpretare considerat surprinzător al Curţii Supreme. Astfel, numărul statelor americane care sunt de acord cu mariajele între persoane de acelaşii sex ar putea ajunge foarte repede de la 19 la 30. În plus, în urma deciziei de marţi a Curţii de Apel din San Francisco, numărul acestor state ar ajunge la 32.

Tema acceptării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a fost intens dezbătută şi în Europa. Luxemburgul este ultima ţară care a autorizat acest lucru

Această ţară a devenit astfel a 11-a ţară europeană care recunoaşte căsătoria pentru toţi, după Olanda (2001), Belgia (2003), Spania (2005), Suedia şi Norvegia (2009), Portugalia şi Islanda (2010), Danemarca (2012) şi Franţa şi Marea Britanie (2013).

Un mod de abordare al acestei teme îl are o altă ţară europeană, Rusia. La începutul acestui an, Moscova a decis să interzică adopţiile pentru ţările ce recunosc căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite