Un activist german pentru drepturile homosexualilor a fost bătut înaintea unei parade LGBT din Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean de origine germană care militează în favoarea drepturilor homosexualilor a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost bătut de mai mulţi indivizi necunoscuţi înaintea unui marş LGBT care urmează să fie organizat în capitala Serbiei, informează BBC.

Bărbatul, identificat doar cu iniţialele DH, este internat în prezent într-un spital din Belgrad în urma mai multor lovituri care i-au pus viaţa în pericol, susţine sursa citată.

Fără a oferi alte detalii, poliţia a precizat că a arestat trei suspecţi în acest caz.

Autorităţile din Serbia au decis să interzică paradele homosexualilor din 2010, atunci când s-au înregistrat violenţe la un eveniment asemănător.

„Germanul, în vârstă de 26 de ani a fost spitalizat cu răni severe la cap, suferind o intervenţie chirurgicală şi fiind în prezent internat la terapie intensivă”, a declarat Dusan Jovanovic, purtător de cuvânt al Centrului de Urgenţă din Belgrad, pentru agenţia AFP.

Bărbatul a fost vizitat şi de ministrul Sănătăţii din Servia, Zlatibor Loncar, care a declarat că l-a găsit treaz şi comunicativ. De asemenea, ministrul sârb de Interne a anunţat că aceste acte violente nu vor rămâne nepedepsite.

Acest incident are loc în oraşul Belgrad cu două săptămâni înaintea primei parade LGBT organizate după violenţele de acum patru ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite