Incendiile din California: cum a salvat o turmă de capre Biblioteca Prezidenţială Ronald Reagan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

O turmă înfometată de 500 de capre a ajutat la salvarea Bibliotecii Prezidenţiale Ronald Reagan de incendiile din California, scrie BBC News.

În luna mai, biblioteca a angajat caprele pentru a îndepărta iarba din împrejurimile complexului, ca măsură preventivă faţă de eventuale incendii de vegetaţie.

Caprele au mâncat vegetaţia, creând o zonă de tampon care a încetinit propagarea flăcărilor şi i-a ajutat pe pompieri să aibă mai mult timp pentru a reacţiona.

Biblioteca din apropiere de Los Angeles a fost ameninţată de incendiile care s-au răspândit rapid în zonă, în ultima perioadă. Caprele au ajutat la salvarea mai multor obiecte expuse, inclusiv un avion Air Force One şi o bucată din Zidul Berlinului.

Caprele au fost angajate de la o companie locală pentru a curăţa de vegetaţie peste un hectar de teren. Scott Morris, cel care a înfiinţat compania de capre în luna noiembrie a anului trecut, are un tarif de 1.000 de dolari pe ar.

Odată cu întenţirea incendiilor de vegetaţie din California, Morris spune că va fi nevoit să-şi dubleze numărul de capre pentru a face faţă cererii.

O altă instituţie mare din sudul Californiei, Muzeul Getty din Los Angeles, a apelat şi ea la serviciile rumegătoarelor. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite