George W. Bush, acuzat de o studentă că a creat Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George W Bush FOTO Mediafax
George W Bush FOTO Mediafax

O studentă din Nevada i-a reproşat fostului guvernator de Florida, Jeb Bush, candidat la nominalizarea republicană în alegerile prezidenţiale, că fratele său, fostul preşedinte american George W. Bush, este cel care a creat Statul Islamic, relatează New York Times, în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Jeb Bush tocmai încheiase o întâlnire şi dădea autografe, când tânăra Ivy Ziedrich, în vârstă de 19 ani, l-a întrebat dacă acceptă o întrebare de la un student. Ea s-a identificat ca fiind studentă la ştiinţe politice la Universitatea din Nevada şi membră a organizaţiei de tineret a Partidului Democrat.

Ziedrich a afirmat că l-a auzit pe Bush afirmând, cu câteva momente înainte, că retragerea Statelor Unite din Orientul Mijlociu în timpul preşedintelui Barack Obama a contribuit la creşterea puterii Statului Islamic. Ea i-a spus fostului guvernator că se înşală şi a afirmat că vina îi aparţine deciziei administraţiei fratelui său, George W. Bush, de a desfiinţa armata irakiană.

"S-a întâmplat atunci când 30.000 de indivizi care făceau parte din armata irakiană au fost obligaţă să plece - ei nu au mai avut de lucru, nu au mai avut venit dar şi-au păstrat accesul la arme", a declarat Ziedrich. "Fratele dumneavoastră a creat SI", a adăugat ea.

"De ce spuneţi că SI a fost creat pentru că noi nu avem o prezenţă în Orientul Mijlociu când războaiele în care am trimis tineri americani să moară pentru ideea excepţionalismului american sunt fără rost? De ce folosiţi retorica naţionalistă ca să ne implicaţi în şi mai multe războaie?", a continuat Ziedrich.

"Avem un dezacord. Când am părăsit Irakul, securitatea era aranjată, Al-Qaeda fusese eliminată din ţară. Exista un sistem fragil care ar fi putut duce la eliminarea violenţei confesionale", a răspuns Bush. "Şi aveam un acord pe care preşedintele ar fi putut să îl semneze, care ar fi păstrat 10.000 de militari, mai puţin decât avem în Coreea, care ar fi putut crea acea lume care să permită Irakului să progreseze", a adăugat el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite