Gafa uriașă pe care a comis-o primarul New York-ului. Avertismentul bizar referitor la atentatele din 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul New York-ului Eric Adams a făcut o gafă uriașă pe tema atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001. El a declarat că se poate întâmpla ”orice” în ”cel mai bun oraş din lume”, inclusiv ca ”un avion să se izbească de (World) Trade Center”.

Rugat să rezume anul 2023 în New York, primarul Eric Adams a ales să le transmită newyorkezilor un avertisment bizar, potrivit căruia s-ar putea "trezi" în orice zi cu un nou atac terorist similar celui de la 11 septembrie, relatează The Guardian,

Eric Adams, primarul New York-ului FOTO wikipedia
Eric Adams, primarul New York-ului FOTO wikipedia

Prezentatorul postului WPIX-TV, Dan Mannarino, l-a rugat să rezume un an "foarte bogat în evenimente" într-un singur cuvânt, Adams a oferit două: "New York".

Apoi a spus: "Acesta este un loc în care în fiecare zi în care te trezești poți experimenta orice. De la un avion care se prăbușește în centrul nostru comercial până la o persoană care sărbătorește o nouă afacere care urmează să se deschidăAcesta este un oraș foarte, foarte complicat și de aceea este cel mai mare oraș de pe glob."

La 11 septembrie 2001, teroriștii islamiști au prăbușit două avioane de linie deturnate în turnurile World Trade Center din centrul Manhattanului. Bilanțul victimelor a fost de 2.977 de morți. Mii de persoane au fost rănite și alte mii au murit de atunci din cauza bolilor legate de toxicitatea locului accidentului.

Avioane deturnate s-au mai prăbușit și în Pentagon și pe un câmp din Shanksville, Pennsylvania. Atacurile au alimentat 20 de ani de război, inclusiv invaziile conduse de SUA în Afganistan și Irak.

Adams nu a fost presat cu privire la remarca sa bizară făcută la WPIX, deși a fost întrebat ulterior ce trebuie să îmbunătățească în 2024.

"Probabil comunicațiile", a spus el.

„Alegătorii îi dau note proaste” 

Democratul, un fost ofițer de poliție, a devenit al doilea primar de culoare al New York-ului când a preluat funcția anul trecut. În această lună, afectat de scandaluri, el a înregistrat cea mai scăzută rată de popularitate înregistrată vreodată pentru un primar din New York, conform sondajului realizat de Universitatea Quinnipiac.

Doar 28% dintre respondenți au declarat că aprobă performanța lui Adams.

"Nu există vești bune pentru primarul Adams în acest sondaj", a declarat Mary Snow, director adjunct al sondajului Quinnipiac. "Nu numai că alegătorii îi dau note proaste în ceea ce privește munca pe care o face la primărie, dar părerea lor despre caracterul său s-a diminuat.

În timp ce orașul se confruntă cu reduceri bugetare generalizate, în timp ce se confruntă cu o criză a migranților, titlurile despre o investigație federală în campania primarului din 2021 și o acuzație de agresiune sexuală formulată împotriva lui în urmă cu 30 de ani lasă urme".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite