FBI se teme de un atac terorist major în Statele Unite, precum atacul de la sala Crocus

0
Publicat:

Directorul Biroului Federal de Investigații, Christopher Wray, a recunoscut că atacurile ar putea fi efectuate de organizații teroriste precum ISIS și al-Qaeda.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Biroul Federal de Investigații (FBI) se teme că un atac terorist similar celui care a avut loc la sala Crocus din Moscova, ar putea fi efectuat în Statele Unite. Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat acest lucru în cadrul unei audieri în cadrul Comitetului de credite al Camerei Reprezentanților SUA.

Acum, probabilitatea unui atac coordonat aici în patria noastră, cum ar fi atacul ISIS (IS, până în 2014, Statul Islamic din Irak și Levant,), pe care l-am văzut în Rusia provoacă îngrijorare tot mai mare de câteva săptămâni”, a spus el.

Anterior, într-o declarație scrisă distribuită înainte de audiere, Wray a indicat că atacurile ar putea fi efectuate de organizații teroriste precum ISIS și Al-Qaeda, precum și de susținătorii acestora. El nu a menționat atacul terorist din regiunea Moscova în document.

Reuters a mai relatat anterior, citându-l pe Wray, că FBI se teme de amenințarea unui atac terorist în Statele Unite, în urma atacului asupra sălii Crocus, din 22 martie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite