FBI-ul a publicat noi imagini cu bărbatul care a plantat bombe artizanale în apropiere de Capitoliu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FBI-ul nu l-a prins nici acum pe bărbatul care a pus dispozitive explozive la sediile partidelor înainte de atacul de la Capitoliu FOTO captură CNN
FBI-ul nu l-a prins nici acum pe bărbatul care a pus dispozitive explozive la sediile partidelor înainte de atacul de la Capitoliu FOTO captură CNN

FBI a publicat marţi noi imagini, din mai multe unghiuri şi cu rezoluţie mai bună, ale persoanei suspectate că a plasat două dispozitive explozive în apropierea sediilor Partidului Republican şi Democrat pe 5 ianuarie, cu o zi înainte de insurecţia de la Capitoliu.

Imaginile de pe camerele de supraveghere îl surprind pe bărbatul purtând un hanorac cu glugă şi mască oprindu-se pe o bancă într-un parc din apropierea Comitetului Naţional Democrat. De asemenea el poate fi văzut ştergându-şi ochelarii.

FBI face din nou apel la populaţie pentru identificarea acestui bărbat care purta adidaşi Nike şi un hanorac gri, oferind o recompensă de 100.000 de dolari pentru infirmaţii care să ducă la arestarea acestuia. Imagini cu bărbatul şi dispozitivele explozive au fost publicate şi în ianuarie.

Potrivit autorităţilor, bombele artizanale au fost plasate în seara de 5 ianuarie, acestea fiind descoperite a doua zi la 13.00, cu o oră înainte de atacul asupra Capitoliului.

„Un dispozitiv a fost plantat pe o alee în spatele Comitetului Naţional Republican. Celălalt a fost plantat în apropiere de un parc de lângă Comitetul Naţional Democrat”, a transmis FBI.

Dispozitivele erau dotate cu timere şi umplute cu explozibili. 

FBI a cerut populaţiei să fie atentă la persoane care şi-au schimbat comportamentul în conexiune cu incidentele de la Capitoliu.

„Asta ar putea însemna planuri de călătorie spre Capitol Hill sau căutarea adreselor celor două sedii”, dar şi, eventual, persoane care au achiziţionat ţevi filetate şi timere de bucătărie înainte de 5 ianuarie.

Dispozitivele au fost detonate la faţa locului de roboţi. Sediile se află la câteva zeci de metri unele de altele şi la câteva străzi distanţă sud de Capitoliu.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite