FBI a dejucat un plan de bombardare a serverelor Amazon. Bărbatul, participant la asaltul asupra Capitoliului, spera că va distruge „70% din internet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federal Bureau of Investigation FOTO Shutterstock
Federal Bureau of Investigation FOTO Shutterstock

Autorităţile americane au arestat un bărbat care ar fi plănuit un atac cu bombă la unul dintre centrele de stocare a datelor administrate de către Amazon. Suspectul ar fi crezut că atacul va „distruge aproximativ 70% din reţeaua de internet”.

Seth Aaron Pendley, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de către autorităţi după ce un agent FBI sub acoperire i-a dat un dispozitiv exploziv fals şi acuzat că plănuia să distrugă o clădire, conform BBC. Dacă va fi condamnat, bărbatul ar putea să rămână chiar şi 20 de ani în spatele gratiilor.

Pendley a intrat în atenţia agenţilor federali după ce o persoană a semnalat postările sale online. Conform investigatorilor, scopul principal al bărbatului ar fi fost să distrugă reţeaua de servere web deţinută şi administrată de către Amazon. Acesta credea că ar exista 24 de clădiri care „fac să funcţioneze 70% din reţeaua de internet”, inclusiv servicii online utilizate de CIA şi FBI.

Dacă ar fi reuşit să le distrugă, credea acesta, atacul său ar fi frustrat planurile „oligarhiei” aflate la putere în Statele Unite ar fi suferit pierderi majore. Conform investigatorilor, Pendley ar fi luat parte la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, conducând din Texas până în Washington, DC.

Agenţii federali au descoperit că acesta le-a spus prietenilor că a avut o armă de asalt cu el, dar a lăsat-o în maşină în ziua incidentelor de la Capitoliu. Acesta ar mai fi spus că a  ajuns la ferestrele sediului Congresului american pe 6 ianuarie, dar nu s-a numărat printre cei care au intrat în clădire. La două zile după asaltul asupra Capitoliului, un aşa-numit (de către FBI) „cetăţean îngrijorat” a reclamat autorităţilor postările lui Pendley de pe un site al unei miliţii - unde activa sub numele de Dionysus, zeul grec al vinului.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite