FBI investighează o scurgere de informații privind pregătirile Israelului de atac asupra Iranul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

FBI anchetează cum au ajuns documente cu un grad ridicat de clasificare pe platforma publică Telegram. Documentele conțineau planurile Israelului pentru un atac de retorsiune asupra Iranului.

Sigla FBI
Anchetă FBI: scurgere de informații Foto arhiva

FBI investighează presupusa scurgere de documente clasificate și lucrează îndeaproape cu partenerii noștri din Departamentul Apărării și Comunitatea de Informații”, a anunțat biroul federal într-un comunicat de presă citat de Reuters.

John Kirby, secretarul de presă al Casei Albe, a declarat că încă nu a fost stabilit modul prin care s-au scurs aceste documente în spațiul public, acestea ar fi putut fi distribuite pe Telegram printr-un atac cibernetic sau direct din interiorul guvernului. Documentele au început să circule pe Telegram, vineri, după ce au fost postate pe un cont numit „Middle East Spectator”.

Potrivit sursei citate, rapoartele aparțineau Agenției Naționale de Informații Geospațiale a SUA și descriu cum au interpretat analiștii de securitate americani mutările forțelor aeriene și navale ale Israelului din 15-16 octombrie.

Amintim că Israeulul a declarat că va răspunde atacului de rachete al Iranului asupra Israelului, de la începutul acestei luni. Dar până în acest moment nu acționat militar militar în acest sens. Iranul a motivat atacul ca un răspuns la incursiunea terestră declanșată de Israel în Liban, unde activează organizația militantă Hezbollah.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite