Elon Musk și-a mutat compania SpaceX din Delaware în Texas și îndemnă alte companii să facă același lucru

0
Publicat:

"SpaceX și-a mutat sediul social din Delaware în Texas! Dacă compania ta este încă înregistrată în Delaware, recomand să te muți în alt stat cât mai curând posibil", a anunțat Elon Musk pe platforma sa X.

Musk supărat că statul Delaware i-a anulat un câștig de 56 de miliarde de dolari FOTO arhivaAdevărul
Musk supărat că statul Delaware i-a anulat un câștig de 56 de miliarde de dolari FOTO arhivaAdevărul

Mutarea sediului companiei vine după ce un judecător din Delaware a decis în favoarea investitorilor Tesla care lansaseră o acțiune în justiție pentru a contesta pachetul de remunerație de 56 miliarde de dolari al lui Musk ca fiind excesiv.

Șeful Tesla a declarat, la începutul acestui an, că va organiza un vot al acționarilor pentru a muta sediul social al Tesla în Texas.

"Votul public este în mod clar în favoarea Texasului! Tesla va organiza imediat un vot al acționarilor pentru a transfera sediul social în Texas", a declarat Musk în urma unui sondaj în care 87% dintre respondenți au răspuns "da" pentru schimbarea înregistrării Tesla.

În ianuarie, judecătorul din Delaware a decis că pachetul de compensație pentru Musk a fost stabilit incorect de către consiliul de administrație al producătorului de vehicule electrice și a anulat pachetul.

Decizia a venit în urma unei acțiuni în justiție inițiate acum cinci ani de către acționarul Tesla, Richard Tornetta, care l-a acuzat pe Musk că a dictat în mod incorect negocierile în jurul pachetului de compensații și a susținut că consiliul de administrație a acționat fără independență.

Acordul Tesla cu Musk este de departe cel mai mare pachet de compensație acordat vreodată unui executiv și contribuie în mod semnificativ la averea sa, care este una dintre cele mai mari din lume. Musk a depus mărturie în timpul procesului de compensație în noiembrie 2022 că banii vor fi folosiți pentru a finanța călătoriile interplanetare.

Compania sa de implanturi cerebrale, Neuralink, și-a mutat, de asemenea, locul de înregistrare din Delaware în Nevada, săptămâna trecută.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite