Donald Trump, părăsit de contabili chiar în timp ce este anchetat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump foto: EPA EFE
Donald Trump foto: EPA EFE

Firma de contabilitate a Trump Organization a anunţat că declaraţiile fiscale din ultimii zece ani ale companiei nu mai trebuie considerate „fiabile”.

Grupul Mazars a informat Trump Organization într-o scrisoare trimisă săptămâna trecută că nu va mai lucra pentru companie. Decizia este luată chiar în momentul în care compania lui Trump face obiectul unei anchete pentru o posibilă evaziune fiscală.

Documentul a fost prezentat în instanţă de procurorul statului, Letitia James, care îi cerea unui judecător să-l oblige pe Donald Trump să respecte citaţiile de a depune mărturie în cadrul anchetei, relatează Agerpres.

Experţii contabili susţin că, începân cu date de 30 iunie 2011 şi până la 30 iunie 2020, contabilitatea lui Trump "nu mai trebuie să fie considerată fiabilă".

"Deşi nu am ajuns la concluzia că diferitele bilanţuri, în ansamblul lor, ar conţine nereguli semnificative, date fiind circumstanţele, considerăm că recomandarea noastră de a nu ne mai baza pe aceste documente financiare este justificată", se arată în scrisoare.

Trump Organization este suspectată că a supraevaluat valoarea anumitor proprietăţi atunci când a solicitat împrumuturi de la bănci şi că a subevaluat aceleaşi proprietăţi pentru fisc cu scopul de a plăti impozite mai mici.

În iulie, Trump Organization şi contabilul său de încredere, Allen Weisselberg, au pledat nevinovaţi în faţa unui tribunal din New York pentru 15 capete de acuzare de fraudă şi evaziune fiscală.

Vă recomandăm şi: 

Donald Trump caută să angajeze 27 de români la hotelul său de 5 stele din Irlanda. Ce salarii oferă

Donald Trump, invitat la Budapesta pentru a revigora campania de realegere a lui Viktor Orbán

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite