Donald Trump, din nou în instanță. Tiradă de acuzații la adresa procurorului general din New York: „Corupt și rasist”

0
Publicat:

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, s-a prezentat luni în fața unei instanțe din statul New York, unde el și afacerile deținute de familia sa urmează să fie judecate într-un dosar de fraudă, relatează Reuters.

Donald Trump va depune mărturie în timpul procesului. FOTO Profimedia
Donald Trump va depune mărturie în timpul procesului. FOTO Profimedia

Trump este acuzat de procurorul general al statului New York Letitia James că a „umflat” valoarea activelor sale cu milioane de dolari pentru a obține împrumuturi și polițe de asigurări mai convenabile. 

Nu contează câți bani ai putea avea, nimeni nu este mai presus de lege”, le-a transmis reporterilor Letitia James, înainte de a păși în sala de judecată. 

Fostul președinte american ar urma să fie prezent în prima săptămână a procesului, conform unui act judiciar depus într-un alt dosar. 

În plus, înainte de a-și face apariția în fața instanței, Trump a transmis duminică noaptea printr-o postare publicată pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că va lupta să-și apare „numele și reputația”. 

Voi lupta pentru numele și reputația mea împotriva lui Letitia James, un Procuror General corupt și rasist care a făcut campanie pe „prinderea lui Trump””, a afirmat fostul președinte american. 

De asemenea, tirada de acuzații nu s-a oprit aici. El a acuzat judecătorul de caz că a demarat o urmărire „nedreaptă, dezaxată și răutăcioasă” împotriva lui. Totodată, fostul lider de la Casa Albă a susținut luni în fața instanței că procesul ar fi fost pus la cale de Departamentul de justiție „corupt” din cadrul administrației Biden. 

Conform apărării lui Trump, el va depune mărturie în timpul procesului. 

Procuroarea generală a statului New York, Letitia James, a anunţat în luna septembrie a anului trecut că le-a intentat procese civile fostului preşedinte american Donald Trump şi copiilor acestuia Donald Jr, Ivanka şi Eric. Ea a precizat că statul solicită despăgubiri de 250 de milioane de dolari şi interdicţia conducerii unor companii pentru membrii familiei Trump citaţi în proces. 

Conform documentelor judiciare dezvăluite pe 30 august de procurorul James, Trump este bănuit că a „umflat în mod fals valoarea activelor sale cu miliarde de dolari” anual între anii 2011 şi 2021, inclusiv atunci când ocupa funcția de președinte, din 2017 până în 2021. Aceste variaţii erau la acea vreme apreciate la „între 17% şi 39%, sau între 812 milioane dolari şi 2,2 miliarde dolari” în fiecare an.  

Procesul este de așteptat să aibă loc până la începutul lui decembrie. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite