Un judecător american îl declară pe Trump responsabil pentru fraude financiare repetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Reuters, instanța a respins moțiunea apărării fostului președinte american de respingere a cazului.

Donald Trump FOTO Profimedia
Donald Trump FOTO Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump și compania sa, Organizația Trump, se confruntă cu răspundere civilă într-un proces pentru fraudă din partea Procuraturii Statului New York. Această decizie a fost luată de o instanță de stat din New York, respingând moțiunea apărării lui Trump de respingere a cazului, relatează Reuters.

Procesul a fost trimis spre judecată în septembrie 2022. Potrivit procurorului statului, Letitia James, Organizația Trump a denaturat valoarea activelor pentru a obține condiții mai favorabile pentru împrumuturi și asigurări. Valoarea activelor a fost umflată cu 2,23 miliarde dolari până la 3,6 miliarde dolari. În special, valoarea proprietății Mar-a-Lago din Florida, apartamentele din zgârie-norii Trump Tower din Manhattan și o serie de clădiri de birouri și terenuri de golf au fost umflate.

Apărarea lui Trump a susținut că acuzațiile sunt nefondate și că prețul proprietății s-ar fi putut schimba în timp din diverse motive. Cu toate acestea, instanța nu a fost de acord cu aceste argumente, arătând că vorbim despre un anumit preț la momentul în care acesta a fost umflat în actele relevante.

Instanța va începe examinarea cauzei pe fond pe 2 octombrie. Procesul este de așteptat să fie finalizat în decembrie. Cauzele civile nu includ pedepse cu închisoarea sau orice restricții privind activitățile politice ale inculpatului. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite