Doi bătrâni, găsiți morți în casă, din cauza unui radiator. Temperatura uriașă din interiorul locuinței

0
Publicat:

Joan Littlejohn și Glennwood Fowler, în vârstă de 84 și respectiv 82 de ani, au fost găsiți fără suflare, în locuința lor din Spartanburg, Carolina de Sud, din cauza unui radiator, setat la o temperatură mult prea ridicată.

Un calorifer la o temperatură prea ridicată a dus la moartea unui cuplu de bătrâni FOTO Shutterstock
Un calorifer la o temperatură prea ridicată a dus la moartea unui cuplu de bătrâni FOTO Shutterstock

Cuplul de bătrâni, morți în propria casă, a fost descoperit sâmbătă, când membrii familiei, îngrijorați că nu au mai primit niciun semn de la cei doi, au alertat autoritățile, notează publicația Mirror.

Când pompierii au ajuns la fața locului, au fost șocați să descopere că temperatura din interior era atât de ridicată, încât au crezut că subsolul luase foc. Cu toate acestea, nu au găsit semnele vreunui incendiu, produs în casa din Spartanburg.

„Nu am observat urme de violență pe cadavre, dar suntem preocupați de motivul pentru care temperatura a fost atât de ridicată”, a declarat medicul de la spitalul local, Rusty Clevenger.

Conform măsurătorilor efectuate de medici, temperaturile corpurilor lor depășiseră 41 de grade Celsius

Peste 49 de grade Celsius

Familia a vizitat ultima dată casa cuplului săptămâna trecută pentru a-i ajuta cu problemele de mobilitate. Cu încălzitorul și apa caldă pe gaz oprite, rudele au afirmat că, într-adevăr, în interiorul locuinței era foarte rece. Pornirea radiatorului a rezultat o creștere rapidă a temperaturii.

Temperatura din interior a depășit 49 de grade Celsius, după doar 20 de minute de la deschiderea ușilor, într-o zi rece. Pompierii au fost șocați să constate radiatorul ardea, la propriu, temperatura caloriferului în sine atingând peste 500 de grade Celsius. Autoritățile au dezactivat imediat încălzitorul și au deschis ușile pentru a dispersa mirosul de gaz.

O anchetă a fost inițiată pentru a înțelege circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a se stabili de ce temperatura în casă a atins cote atât de periculoase.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite