Morți suspecte în județul Galați. O femeie și un bărbat au fost găsiți decedați în apropierea locuințelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane din Galați, femeie și bărbat, au fost găsiți morți în apropierea caselor în care locuiau. Cel mai probabil, cauza deceselor este hipotermia. Au fost temperaturi de minus 12 grade în județul Galați.

Decesul a fost confirmat de echipajul medical FOTO: Arhivă, Adevărul
Decesul a fost confirmat de echipajul medical FOTO: Arhivă, Adevărul

Prima victima este o femeie în vârstă de 64 de ani din localitatea gălățeană Chiraftei. Ea a fost găsită moartă în fața porții în jurul orei 1,00. A doua victimă este un bărbat de 40 de ani din Fârțănești. El a fost descoperit în curtea casei.

Autoritățile au deschis anchete, însă cel mai probabil, hipotermia este cauza deceselor. În plus, ambii erau cazuri sociale, iar bărbatul avea urmele unei lovituri prin cădere.

„Au fost anunțate organele de ordine pentru a efectua ancheta și medicina legală pentru a stabili cauza exactă a morții. În ambele situații vorbim despre cazuri sociale și cu antecedente de etilism cronic, dar nu putem preciza succesiunea evenimentelor care au dus la deces, cazuri medicale și ulterior hipotermia sau invers. În cursul nopții, temperaturile au scăzut până la minus 12 grade Celsius, de aceea există suspiciunea de hipotermie, dar ea trebuie confirmată”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al SAJ Galați. 

Medic: Frigul crește riscul de infarct!

Fluctuațiile de temperatură atmosferică pot provoca probleme de sănătate, deoarece organismul se adaptează mai greu, în aproximativ 10-14 zile. Astfel, pot apărea afecțiuni ale aparatului respirator, precum pneumonii, viroze, gripă. Frigul crește riscul de infarct, avertizează medicii.

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic specialist în medicină de urgență, atrage atenția că „frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero”.

Pentru a face față cu brio în această perioadă, medicul Tudor Ciuhodaru recomandă: „Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor”.

De asemenea, trebuie evitate deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute.

„Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare, riscul de infarct miocardic creşte cu 2%. Evitaţi expunerea prelungită la frig. Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde”, susține dr. Ciuhodaru.

Cei mai afectaţi de temperaturile siberiene sunt „bărbaţii de 40-50 de ani, sedentari, care fac efort fizic în frig (curăţă maşina sau strada de zăpadă) la primele ore ale dimineţii”.

 Lor li se adăugă, susține medicul, fumătorii, diabeticii şi cei cu valori mari ale colesterolului, precum şi cei supraponderali sau cu patologie cardiovasculară cunoscută.

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite