Directorul CIA spune că sprijinul Ucrainei ajută Statele Unite să controleze China

0
Publicat:

În opinia lui William Burns, președintele chinez Xi Jinping nu se aștepta la acțiunile întreprinse de Kiev și Occident, în primul rând Statele Unite, după ce Rusia a lansat Districtul Militar de Nord.

William Burns. Foto: EPA-EFE
William Burns. Foto: EPA-EFE

Statele Unite oferă asistență Ucrainei, în parte, pentru că astfel de activități ajută la limitarea acțiunilor Chinei, a declarat luni directorul Agenției Centrale de Informații din SUA (CIA), William Burns.

Cred că suntem perfect capabili să continuăm să susținem Ucraina într-un conflict ale cărui consecințe se extind cu mult dincolo de Ucraina și securitatea europeană. Susținerea continuă pentru Ucraina nu numai că nu vine în detrimentul stăpânirii Chinei, ci de fapt ajută la controlul Chinei în legătură cu Taiwan, Marea Chinei de Sud sau alte puncte”, a spus șeful CIA, vorbind la o audiere a Comitetului Selectat pentru Informații al Senatului SUA.

În evaluarea noastră, [președintele chinez] Xi Jinping a fost trezit, mai ales de ceea ce s-a întâmplat în primul an de război”, a argumentat Burns, comentând reacția Beijingului la situația din Ucraina și din jurul acesteia.

În opinia șefului CIA, Xi Jinping nu se aștepta la acțiunile pe care Kievul și Occidentul, în primul rând Statele Unite, le-au întreprins după ce Rusia a lansat o operațiune militară specială.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite