Cum vrea să schimbe John Kerry politica externă a SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

John Kerry, politicianul desemnat de preşedintele Barack Obama în fruntea diplomaţiei americane, a făcut un apel la regândirea mai multor aspecte ale politicii externe a SUA.

Senatorul democrat John Kerry s-a adresat Comisiei pentru Relaţii Externe din Senatul american, care va decide dacă îl va confirma în funcţia de secretar de stat. Kery a spus că economia americană trebuie să fie pusă în ordine, aceasta fiind prioritatea pentru credibilitatea diplomatică a SUA şi pentru ca America să acţioneze ca o „forţă a binelui“ în lume.

„Preşedintele Obama şi fiecare dintre noi ştim că politica externă americană nu este definită numai de drone şi desfăşurări de trupe. Nu putem permite ca binele extraordinar pe care îl facem pentru a salva şi schimba vieţi să fie eclipsat în totalitate de rolul pe care am fost nevoiţi să-l avem, după 11 septembrie.

Politica externă americană este definită, de asemenea, şi de securitatea alimentară, securitatea energetică, asistenţa umanitară, lupta împotriva maladiilor şi eforturile de dezvoltare“, a spus viitorul şef al diplomaţiei americane. Kerry a adăugat că Statele Unite vor face tot ce trebuie pentru a opri Teheranul să obţină arme nucleare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite