Casa Albă spune că SUA sunt în contact cu Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washingtonul caută eliberarea ostaticilor capturați în Israel.

Casa Albă. Foto: Shutterstock
Casa Albă. Foto: Shutterstock

Administrația americană este în contact cu mișcarea palestiniană radicală Hamas, căutând eliberarea ostaticilor pe care organizația i-a capturat anterior în Israel. Acest lucru a fost confirmat la un conferință de presă cu jurnaliştii de către coordonatorul pentru comunicaţii strategice la Consiliul Naţional de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby.

"Avem o modalitate de a menține contactul cu Hamas. Folosim această metodă. Și facem tot posibilul pentru a ne asigura că acești oameni (ostaticii - n.ed.) sunt reuniți cu familiile lor", a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe, fără a intra în detalii. .

În același timp, el a clarificat că Washingtonul nu intenționează să folosească Forțele Armate ale SUA pentru a elibera acești ostatici din rândul cetățenilor americani. "Nu există planuri de a avea trupe americane la sol în această luptă. Urmăm o serie de pași, în primul rând prin negocieri, pentru a asigura eliberarea ostaticilor", a spus Kirby.

În plus, el a recunoscut că ostaticii ar putea fi în mâinile nu numai ale Hamas, ci și ale altor grupuri palestiniene. „Nu putem exclude posibilitatea ca alte grupuri, în afară de Hamas, să țină ostatici”, a menționat ofițerul SNB. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite