Autoritățile israeliene confirmă eliberarea a doi ostatici în Fâșia Gaza. Este vorba de două femei de 79 și 85 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambele femei au fost răpite pe 7 octombrie din casele lor din Kibbutz Nir Oz, potrivit unui comunicat publicat de biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Alte două persoane au fost eliberate de Hamas FOTO Profimedia
Alte două persoane au fost eliberate de Hamas FOTO Profimedia

Autoritățile israeliene au confirmat oficial eliberarea a două femei israeliene care au fost ținute ostatice în Fâșia Gaza.

Comisarul pentru persoane răpite și dispărute raportează că astăzi (luni) Nurit Cooper (79 de ani) și Yochaved Lifshitz (85 de ani) au fost eliberate din mâinile organizației teroriste Hamas”, se arată într-un comunicat emis de biroul israelian.

După ce au fost eliberate și predate armatei israeliene, aceștia au fost trimise la un centru medical din Israel, unde vor fi supuse unui control medical, iar rudele le vor aștepta acolo, a informat biroul.

Ambele femei au fost răpite pe 7 octombrie din casele lor din Kibbutz Nir Oz, situat la granița cu Fâșia Gaza. Alături de ei, soții lor Amiram Cooper (85) și Oded Lifshitz (83) au fost luați ostatici și sunt încă ținuți de Hamas împreună cu alți ostatici, se arată în comunicat. „Vom continua să folosim toate mijloacele pentru a le obține întoarcerea”, a asigurat biroul. „Mulțumim Egiptului și Crucii Roșii pentru asistență și pentru rolul lor important în salvarea de vieți”, se subliniază în declarație.

Anterior, Forțele de Apărare Israelului au raportat că, potrivit informațiilor sale, Hamas ține ostatice aproximativ 222 de persoane.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite