Qatarul estimează că discuțiile în curs „vor conduce foarte curând la eliberarea ostaticilor”

0
Publicat:

Qatarul, una dintre ţările cu rol de mediator în criza ostaticilor luaţi de Hamas, consideră că este posibilă o eliberare „foarte curând" a ostaticilor datorită discuţiilor în curs, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari.

Conflictul dintre Israel și Hamas a făcut până acum mii de victime de ambele părți FOTO Profimedia
Conflictul dintre Israel și Hamas a făcut până acum mii de victime de ambele părți FOTO Profimedia

„Nu pot să promit că se va întâmpla azi, mâine sau poimâine. Însă suntem pe un drum care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor", a declarat Majed Al-Ansari, a doua zi după eliberarea a două femei americane luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas.

Medierea Qatarului a condus la eliberarea celor două femei vineri seara, Doha subliniind că discută în continuare cu israelienii şi Hamas. „În prezent lucrăm la un acord prin care vor fi eliberaţi mai întâi toţi ostaticii civili", a adăugat Al-Ansari în acest interviu.

Eliberarea celor două ostatice americane „ne dă asigurări nouă, precum şi partenerilor noştri, în ideea că eforturile întreprinse în ultimele zile sunt eficiente şi trebuie continuate", a mai spus el.

Cele două femei au fost răpite de gruparea Hamas în timpul atacului asupra Israelului, în timp ce vizitau kibbutz-ul (satul agricol colectivist) Nahal Oz. Aceasta este prima eliberare de ostatici confirmată de ambele părţi.

Circa 200 de ostatici israelieni, străini şi cu dublă naţionalitate, au fost răpiţi în Israel şi duşi în Gaza de luptătorii Hamas în timpul atacului fără precedent din 7 octombrie, care a declanşat un război, Israelul bombardând de atunci Fâşia Gaza pentru a anihila mişcarea islamistă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite