Casa Albă: Rusia ar trebui să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare Zaporojie

0
Publicat:

Rusia ar trebui să fie de acord cu crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, care se află în mâinile forţelor ruse începând din luna martie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, conform Agerpres.

Centrala Zaporojie se află sub controlul trupelor ruse FOTO Profimedia
Centrala Zaporojie se află sub controlul trupelor ruse FOTO Profimedia

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de trei săptămâni de bombardamente asupra acestei centrale, ceea ce provoacă temeri faţă de un posibil nou Cernobîl. În prezent centrala Zaporojie se află sub controlul trupelor ruse, dar este deservită de personal ucrainean.

Jean-Pierre a spus de asemenea că, într-o convorbire telefonică avută joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, preşedintele Joe Biden a reiterat sprijinul SUA pentru Ucraina împotriva agresiunii ruse.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine constant că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite