Blinken şi Kuleba au discutat la telefon despre suplimentarea ajutorului militar pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken au avut marţi o conversaţie telefonică în care au discutat despre o posibilă suplimentare a ajutorului militar acordat Kievului de către Washington şi despre impunerea de noi sancţiuni care să vizeze Rusia, transmite miercuri EFE, preluat de Agerpres.

Ministrul ucrainean de externe a avut o convorbire telefonică cu omologul său american FOTO ARHIVĂ
Ministrul ucrainean de externe a avut o convorbire telefonică cu omologul său american FOTO ARHIVĂ

Cei doi înalţi diplomaţi au discutat telefonic chiar în ziua în care preşedintele american Joe Biden a ținut discursul privind Starea Uniunii, în care a abordat şi situaţia din Ucraina, scrie Agepres care preia cotidianul The Kyiv Independent

În afara suplimentării ajutorului militar şi a impunerii de noi sancţiuni Rusiei, Kuleba a explicat că a mai discutat cu omologul său american şi despre ''pregătirile unor evenimente importante'' pe măsură ce "invazia la scară largă a Rusiei se apropie de pragul de un an'' de la declanşarea sa, la 24 februarie 2022.

"Rusia comite o eroare gravă dacă se gândeşte că cineva se va plictisi să lupte împotriva răului pe care (Moscova) îl aduce (cu sine)", a declarat Kuleba, potrivit sursei citate.

Războiul din Ucraina a fost unul dintre subiectele centrale ale discursului lui Biden, preşedintele american apreciind că acest conflict evocă imagini ale ''morţii şi distrugerii'' pe care Europa le-a suferit în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul discursului său în faţa camerelor reunite ale Congresului SUA, Biden s-a adresat ambasadoarei Ucrainei la Washington, Oksana Markarova, invitată din nou să asiste la discurs, alături de Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Joe Biden i-a transmis Oksanei Markarova că SUA sunt ''unite'' în sprijinul lor către ţara invadată de către Rusia.

''Vom fi alături de dumneavoastră atât timp cât este necesar'', a insistat Biden.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri