Ucraina a anunțat câte tancuri de luptă va primi în primul val de livrări

0
Publicat:

Ucraina va primi între 120 și 140 de tancuri de luptă în „primul val de contribuții” din partea unei coaliţii formate în prezent de 12 state, a afirmat marţi ministrul de Externe Dmitro Kuleba.

Tanc Leopard 2 FOTO Profimedia
Tanc Leopard 2 FOTO Profimedia

„Coaliţia pentru tancuri are acum 12 membri. Pot menţiona că, în primul val de contribuţii, forţele armate ucrainene vor primi între 120 şi 140 de tancuri occidentale”, a declarat Kuleba într-un briefing de presă online.

Potrivit ministrului ucrainean, conducerea de la Kiev lucrează în spatele uşilor închise pentru a convinge şi alte state să îi furnizeze tancuri de luptă moderne într-un moment crucial al războiului.

„Continuăm să lucrăm atât pentru extinderea coaliţiei pentru tancuri, cât şi pentru creşterea contribuţiilor statelor care s-au angajat deja”, a spus Kuleba.

Kievul plănuieşte să lanseze o contraofensivă majoră pentru a elibera teritoriul ocupat de Rusia în sudul şi estul Ucrainei. Statele Unite i-au cerut Kievului să amâne aceste planuri până la sosirea asistenţei militare occidentale.

Kievul este îngrijorat de asemenea că Moscova ar putea lansa propria sa ofensivă majoră în săptămânile sau lunile următoare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri