Miniştrii francez şi ucrainean de externe s-au întâlnit într-un adăpost din Odesa

0
Publicat:

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba s-a întâlnit cu omologul său francez Catherine Colonna, joi, la Odesa.

Foto Twitter/Catherine Colonna
Foto Twitter/Catherine Colonna

Cei doi miniștri au fost nevoiți să poarte această întâlnire într-un adăpost din orașul-port aflat pe coasta ucraineană a Mării Negre. 

"Probabil pentru prima dată în istorie când miniştri de externe au convorbiri în subsolul unei Opere. Iar motivul a fost o altă sirenă de raid aerian din cauza ameninţării cu rachete ruseşti asupra Odesei", a scris Kuleba pe Twitter.  

Catherine Colonna a afirmat pe rețelele de socializare că a experimentat prima sa întâlnire diplomatică bilaterală într-una adăpost, din cauza unei rachete rusești. Ea a fost impresionată și de ospitalitatea ucraineană specificând că a avut parte de cafea caldă, mulțumindu-le celor care au găzduit-o.

"Asistenţa noastră va continua în toate domeniile şi atât timp cât este necesar. Vă mulţumim pentru primirea călduroasă, atât timp cât este nevoie, vom #StandWithUkraine", a mai spus ministrul francez de externe, potrivit Agerpres.

Kuleba a declarat că așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va continua colaborarea cu Franța și care va fi rolul acesteia în coaliția internațională în ceea ce privește tancurile, exportul de cereale dar și formula păcii. 

"Parteneriatul ucrainean-francez rămâne crucial pentru a pune capăt agresiunii ruse şi a restabili pacea", a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite