Biden, despre referirile lui Putin la armele nucleare: Sunt „periculoase”

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat joi scepticismul faţă de afirmaţia liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, că nu are nicio intenţie de a recurge la arme nucleare în Ucraina.

Joe Biden FOTO Profimedia
Joe Biden FOTO Profimedia

În aceeaşi zi, Putin minimalizase confruntarea nucleară cu Occidentul, susţinând că Rusia nu a ameninţat cu folosirea unui armament de acest tip, ci doar a reacţionat la „şantajul” nuclear al Occidentului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Dacă nu are nicio intenţie, de ce tot vorbeşte despre asta? De ce vorbeşte despre capacitatea de a utiliza o armă nucleară tactică”, s-a întrebat Biden într-un interviu acordat pentru NewsNation, apreciind că Putin „a fost foarte periculos în modul de abordare a acestui subiect”.

Liderul de la Kremlin şi alţi oficiali ruşi au amenințat în repetate rânduri în ultimele săptămâni că Rusia ar putea folosi bombe nucleare pentru a-şi „apăra” integritatea teritorială. Remarcile respective au fost interpretate în Occident ca ameninţări implicite cu recurgerea la arme nucleare în regiunile ucrainene anexate recent de Rusia.

Într-un interviu acordat pentru CNN, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru probleme de securitatea naţională, John Kirby, a declarat că Rusia ar putea avea în vedere folosirea unei „bombă murdare” şi pregăteşte un pretext pentru a da vina pe Ucraina.

Ruşii „dau adesea vina pe alţii pentru ceea ce fac sau sunt pe cale să facă chiar ei. Deci de aceea trebuie să luăm asta în serios”, a spus Kirby.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a subliniat totodată că SUA încă nu au observat vreun indiciu al unei astfel de operaţiuni.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite