Barack Obama: „Rusia a încălcat dreptul internaţional”. Europa se conformează strategiei SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în timpul unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul unei vizite oficiale la Casa Albă, preşedintele SUA Barack Obama a declarat că Rusia a încălcat dreptul internaţional prin operaţiunile din Crimeea. Şeful statului american a mai spus că Moscova este „de partea rea a istoriei” în criza din Ucraina, relatează Al Jazeera.

„Există un consens la nivel internaţional asupra faptului că Rusia a încălcat reglementările internaţionale”, a declarat Obama. „Rusia este de partea rea a istoriei în criza din Ucraina”, a subliniat liderul de la Casa Albă, citat de agenţia AFP.

În timpul discuţiilor cu Netanyahu, Obama şi-a exprimat dorinţa de a-i vedea pe ucrainenei că au posibilitatea de a-şi alege propriul destin, fără amestecul Rusiei.

În aceeaşi zi, Departamentul de Stat al SUA a transmis că analizeazã o gamă largă de sancţiuni care ar putea fi impuse Rusiei după operaţiunile militare în Ucraina. „Suntem pregătiţi să avansăm în impunerea de sancţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Statelor Unite ale Americii s-a aliat şi Europa, care a anunţat la rândul ei că ia în considerare posibilitatea aplicării unor măsuri punitive asupra liderilor politici ruşi. În fapt, sancţiunile Statelor Unite ar avea un efect neglijabil asupra Rusiei, dacă nu Europa nu ar adera la această iniţiativă, a subliniat un important senator american, citat de cotidianul britanic „The Guardian”.

 

 

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite