Barack Obama a intrat în concediu. Cum îşi petrece vacanţa preşedintele SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a intrat duminică în concediu, hotărând să se relaxeze împreună cu soţia pe Insula Martha`s Vineyard, o destinaţie tradiţională a preşedinţilor americani. Deloc surprinzător, Obama şi-a început concediul cu o partidă de golf, alături de alţi oficiali de la Casa Albă şi de un bancher. Golful este sportul preferat al preşedintelui american, însă norocul nu i-a fost alături şi şi-a început vacanţa cu o înfrângere.

Luând o pauză de la dezbaterile din jurul reformelor imigraţiei şi cele asupra bugetului federal, preşedintele american şi-a început luni prima zi de vacanţă cu un meci de golf, potrivit cotidianului „The Washington Post”

Lui Obama i s-au alăturat în joc doi oficiali de la Casa Albă, Marvin Nicholson şi Sam Kass, precum şi prietenul său Robert Wolf, democrat şi fost preşedinte al grupului bancar UBS, însă au fost priviţi de aproximativ 50 de spectatori.

Însă primele lovituri de crosă au fost mai degrabă lipsite de noroc, fiind nevoie de mai multe încercări până să marcheze primele găuri. Prima lovitură la gaură a eşuat, iar Obama „s-a lăsat pe spate şi şi-a lovit genunchiul, ca şi cum ar fi încercat să convingă mingea să se deplaseze în linie dreaptă”, a spus unul dintre jurnaliştii care a privit jocul de golf. „A lăsat să-i scape un «Oooh». Următoare lovitură, tot o ratare.”

 „Mi-am  petrecut vacanţa împreună cu Obama – Martha`s Vineyard `13”

Este a patra vacanţă pe care Obama alege să o petreacă pe insula cu unul dintre cele mai scumpe stiluri de viaţă. Golful este una dintre activităţile preferate ale preşedintelui, atunci când vrea să se destindă. La ultima sa vizită în Martha`s Vineyard, Obama a jucat zeci de jocuri.

Până duminică, Obama se află în concediu şi nu are niciun eveniment public programat. Totuşi, primeşte în fiecare zi actualizări din partea consilierului de Securitate Naţională Susan Rice şi a şefului adjunct al personalului Rob Nabors, care se află şi ei pe insulă.

Rezidenţii insulei au spus jurnaliştilor că au învăţat să-i recunoască pe membrii personalului lui Obama, deşi agenţii încearcă să treacă neobservaţi. Paznicii Serviciului Secret îşi fac cumpărăturile de la magazinele de pe insulă şi spun localnicilor că au venit la pescuit, însă căştile din urechi, maşinile negre şi deplasările alături de un alt agent îi dau de gol.

Comercianţii vând cu succes turiştilor obiecte artizanale care fac referire la preşedintele ţării, iar tricourile sunt inscripţionate cu mesaje precum „Mi-am  petrecut vacanţa împreună cu Obama – Martha`s Vineyard `13”. Vizitatori sunt atraşi ca un magnet către insulă, care este una dintre alegerile preferate ale şefului de la Casa Albă.

Vacanţele inedite ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin

putin 2

Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov a vorbit la sfârşitul lunii iulie despre concediul preşedintelui Vladimir Putin şi al premierul Dmitri Medvedev, care s-au odihnit împreună într-o zonă îndepărtată a regiunii Tuva, unde au pescuit şi au înotat.

În timpul concediului, Putin a prins o ştiucă cu o greutate de 21 de kilograme, însă pozele postate pe reţelele de socializare au fost contestate de internauţi. Scepticii au spus că fotografiile au fost „fabricate”, dar secretarul a respins declaraţiile gurilor rele.

Şeful de la Kremlin este cunoscut pentru stilul său de viaţă sportiv, fiind surprins în fotografii de vacanţă în timp ce înota, când pescuia ştiuci şi somni, la vânătoare, tranchilizând ursul polar sau tigrul siberian sau conducând un cârd de cocori. Deşii occidentalii au ignorat mult timp efortuile specialiştilor care au construit imaginea lui Putin, rezultatele sunt vizibile astăzi, în timp ce Obama inspiră internauţilor o imagine mai degrabă ştearsă şi plictisitoare.

putin4

Impresiile de pe litoralul românesc ale preşedintelui Traian Băsescu

, unde a petrecut câteva zile de relaxare în vila de protocol. Şeful statului nu a scăpat de întrebările jurnaliştilor, care au vrut să ştie de ce nu a ales o vacanţă în străinătate, în locul plajelor româneşti bine-cunocute. „Am fost la viaţa mea destul în străinătate“, făcând referire la cariera sa de căpitan de vas.

Traian Băsescu

După doar câteva ore de când s-a instalat în vilă, preşedintele a intrat în apă, mărturisind ulterior jurnaliştilor că i-a fost „dor de mare”.În aceeaşi seară, Băsescu a petrecut seara alături de soţia lui, Maria,  la un restaurant local, unde a fost asaltat de fotografiile şi atenţia turiştilor români şi străini.

Acum două zile, preşedintele şi-a diversificat activităţile din concediu şi a vizitat şi staţiunea Mamaia. Însoţit în continuare de soţia sa, preşedintele s-a trezit în mijlocul unei băi de mulţime pentru mai bine de o oră. Preşedintele s-a declarat însă dezamăgit de mizeria din Mamaia. Oficialul a spus că faleza este murdară şi că nu ar putea să rămână acolo pentru mai mult decât o scurtă vizită, ceea ce a şi făcut, părăsind staţiunea la scurt timp.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite