FOTO VIDEO Cum i-a cucerit Vladimir Putin pe occidentali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, îa bustul gol, la o partidă de pescuit în Siberia
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, îa bustul gol, la o partidă de pescuit în Siberia

Imaginea preşedintelui rus, mult timp demonizat de către presa din Vest, s-a schimbat: el e văzut acum ca un lider conectat la prezent, care conduce cu o mână forte, şi este preferat chiar şi lui Obama.

De la începutul celui de-al treilea mandat al preşedintelui Vladimir Putin, presa occidentală a început atacul: nu trecea nici  o singură zi, fără ca un tabloid influent, american, britanic sau polonez să  nu-l acuze de toate păcatele. Cu toate acestea, după un an, imaginea lui Putin în Occident a făcut încet, dar sigur, un viraj de 180 de grade.

Astăzi, în ochii occidentalului mediu, imaginea liderului de la Kremlin nu mai este cea a „agentului KGB“, ci a unui „hipster: poartă ochelari la modă, foloseşte căşti de hipster, îi place să provoace publicul, să fie admirat. Alţii spun că Putin este un hipster vopsit care doreşte doar să distragă atenţia de la natura sa adevărată.

UN MODEL PENTRU CONSERVATORII AMERICANI

Multă vreme, occidentalii nu au luat în seamă cât au muncit specialiştii  la fabricarea imaginii lui Putin: liderul de la Kremlin la vânătoare, la pescuit, la manşa avionului, la bordul unui batiscaf, supraveghind manevrele militare ale armatei ruse, tranchilizând ursul polar sau tigrul siberian, conducând un cârd de cocori... dar acum se văd roadele.

putin 2

 Dacă te uiţi pe reţelele de socializare ale conservatorilor americani, pentru mulţi dintre aceştia preşedintele american Barack Obama este considerat un ratat patetic, în comparaţie cu Vladimir Putin, care este văzut ca un model de politician modern. Imaginea negativă a lui Putin s-a estompat şi din cauza faptului că nimeni din lumeapoliticii occidentale, nu pot concura într-adevăr cu el.


Îa ultimul summit-ul G8 Putin a apărat, singur împotriva tuturor, poziţia Rusiei cu privire la problema siriană] şi iar a punctat în ochii occidentalilor. Acesta este şi motivul creşterii în presa occidentală a articolelor şi caricaturilor care arată un Occident incapabil să rivalizeze cu liderul rus. Cazul Edward Snowden a contribuit, de asemenea, la imaginea populară a lui Putin în Statele Unite. Chiar şi cei care cred că fugarul este un trădător recunsc că Putin a aratat curaj. Orice lider european l-ar fi vânat probabil Snowden.

putin3

Imaginea unei ţări în străinătate este de cele mai multe ori legată direct de cea a şefului statului şi a comportamentului său. Practica arată că, pentru a contracara mii de articole comandate, nu este suficient să fii impasibil  sau să adopţi clişeele omului politic occidental insipid să nu fie pedant.

putin4

Dacă pe internauţii occidentali Putin i-a fermecat, pe cei ruşi nu. Aceştia se întrebau dacă nu cumva fotografiile  de anul acesta cu Putin în vacanţă în regiunea siberiană Tuva, sunt „fabricate“, semnalând faptul că liderul de la Kremlin pozează în aceiaşi pantaloni şi cu acelaşi ceas la mână ca în concediul din 2007.

Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a răspuns că pozele din timpul concediului din acest an al lui Vladimir Putin nu au fost „fabricate“, iar greutatea ştiucii prinse de preşedintele rus - 21 de kilograme, nu a fost cu nimic exagerată.

„În ceea ce priveşte hainele lui Putin, erau total noi. Într-adevăr, ceasul de la mână era la fel cu cel pe care-l avea pe atunci: ceasul original l-a făcut cadou, iar apoi şi-a cumpărat unul la fel, pentru că s-a obişnuit cu acesta“, a comentat Peskov informaţiile apărute pe bloguri.

Dmitri Peskov a anunţat vineri că Vladimir Putin şi premierul Dmitri Medvedev s-au odihnit recent împreună într-o zonă îndepărtată a regiunii Tuva, unde au pescuit şi au înotat. În timpul concediului, Putin a prins o ştiucă cu o greutate de 21 de kilograme.

Putin şi Medvedev au pus ţara la cale ?

Publicaţia rusă „Utro“ se întreabă dacă la ultima ieşire la pescuit a lui Putin cu Medvedev nu cumva s-au luat hotărâri importante pentru ţară. Ultima dată, o partidă de pescuit comună a lui Putin şi Medvedev,în regiunea Astrahan, în august 2011, când Medvedev a prins o ştiucă, iar Putin un biban mare, s-a soldat cu înţelegerea privind rocada în tandemul puterii, scrie publicaţia, citată de agerpres.ro. Desigur, despre acest acord s-a aflat abia în septembrie, în timpul congresului formaţiuni Rusia Unită, însă cei doi lideri au decis totul pe când dădeau cu lansetele.

Astăzi, la fel ca în 2011, situaţia politică din Rusia pare echivocă, potrivit Utro. Dmitri Medvedev este supus unor presiuni extrem de mari, a pierdut practic controlul asupra blocului economic şi social al guvernului, este nevoit să „predea“ din oamenii echipei sale. Acest lucru le permite experţilor să considere problema demiterii lui Medvedev ca şi decisă, subiect de negociere rămânând doar momentul unei asemenea decizii: se presupune că guvernul Medvedev va lucra până la prima gravă criză politică sau economică. Se pare, însă, că o asemenea criză întârzie să apară.

Însă, nu este exclus ca liderii să ştie ceva ce oamenii simpli încă nu ştiu, iar în timpul ultimei partide de pescuit ei să nu se fi plimbat de fapt cu barca motorizată, ci să fi discutat detaliile unei noi decizii importante pentru Rusia. În acest caz, ruşii vor afla despre ea la timpul potrivit.

Este deja un lucru obişnuit ca cele mai importante decizii pentru Rusia să fie luate adesea *pe culoare“, în spatele gardurilor înalte ale vilelor, undeva în liniştea unei rezervaţii naturale, conchide ziarul rus.
Demonstraţie de forţă a preşedintelui Rusiei. Putin s-a luptat cu o ştiucă de 21 de kilograme

putin medvedev
Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite