Avertismentul fostului președinte al Camerei Reprezentanților în legătură cu Hamas: „Același lucru ni s-ar putea întâmpla și nouă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile teroriste în masă din Israel din acest weekend ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru SUA și serviciile sale de informații, mai ales având în vedere problemele de la graniță, avertizează fostul președinte al Camerei Reprezentanților Kevin McCarthy.

McCarthy a fost demis de un grup de republicani ajutați de democrați FOTO Arhivă
McCarthy a fost demis de un grup de republicani ajutați de democrați FOTO Arhivă

Haosul de la granița de sud a SUA ar putea pregăti terenul pentru un atac terorist de genul celui al Hamas în Israel, a spus el într-un interviu pentru Washington Free Beacon.

„Ar trebui să ne trezim noi înșine. S-ar putea să ni se întâmple același lucru săptămâna viitoare", a declarat McCarthy., explicând că SUA au arestat în februarie „mai multe persoane aflate pe lista de supraveghere a teroriștilor” decât în toată perioada administrației Biden și că celule teroriste ar putea fi deja formate și aștepta în SUA.

Avertismentul lui McCarthy vine în contextul în care Israelul și aliații săi occidentali își reevaluează abilitățile de informații, după invazia din weekend a Hamas, care a luat statul evreu prin surprindere și s-a soldat cu peste o mie de morți și sute de răniți. Analiștii numesc aceste atacuri „11 septembrie al Israelului”, amintind de perioada în care agențiile de informații americane au eșuat complet în a detecta o operațiune Al Qaeda care a ucis aproape 3.000 de americani.

„Ar trebui să facem un pas înapoi și să ne uităm la noi înșine", a declarat McCarthy. „Informațiile voastre nu sunt niciodată perfecte, iar noi avem o graniță larg deschisă. Ei vin din 160 de țări diferite", inclusiv din cele cunoscute ca adăpostind agenți militanți loiali Iranului și altor grupuri teroriste, precum talibanii, a explicat el.

"Cum de nu am știut că asta se întâmplă în Fâșia Gaza? Toată lumea ar trebui să-și examineze propriile informații chiar acum”,  apreciat McCarthy. "

Fostul lider al Camerei Reprezentanților, care a fost înlăturat de la șefia Camerei reprezentanților săptămâna trecută de un mic grup de insurgenți republicani și de aliații lor democrați a declarat pentru Free Beacon că incertitudinea creată de înlăturarea sa contribuie la temerile că Congresul nu va fi pregătit să se asigure că Israelul este înarmat cu resursele de care are nevoie pentru a combate Hamas.

"Este regretabil că câțiva membri au făcut acțiunile pe care le-au făcut, iar acum nici măcar nu avem un președinte în funcție", a spus el. "Aceasta arată slăbiciune".

McCarthy arată cu degetul administrația Biden

McCarthy a mai spus că administrația Biden este "1.000 la sută" responsabilă pentru crearea condițiilor care au permis Iranului să finanțeze Hamas și să ajute la planificarea atacului acestuia asupra Israelului.

Nu există "nicio îndoială că au contribuit", a spus el. "Încă din prima zi, când a venit administrația Biden, au schimbat politicile în privința Iranului.

Aceasta include plata unei răscumpărări de 6 miliarde de dolari luna trecută, care a permis Iranului să aibă acces la rezervele de numerar despre care analiștii și legislatorii republicani spun că au ajutat la finanțarea războiului Hamas.

Administrația Biden a negat acuzațiile, pornind în acest weekend o campanie mediatică pentru a demonstra că diplomația sa cu Iranul nu a permis brațului terorist al Teheranului să ia viteză.

 Departamentul de Stat, în comunicări obținute la începutul acestui an de către Free Beacon, a apreciat că există "un risc ridicat ca Hamas să poată obține beneficii indirecte, neintenționate, din asistența americană pentru Gaza".

Deciziile de politică externă ale administrației Biden, a spus McCarthy, "au construit și creat ceea ce se întâmplă în lumea de astăzi".

Congresmenul a mai spus că războiul dintre Israel și Hamas nu se va încheia prea curând, chiar dacă democrații din Congres cer statului evreu să se retragă.

"Trebuie să înțelegeți că nu va fi o perioadă scurtă de timp. Este ceva diferit. Aceasta este o bătălie pe termen lung", a spus McCarthy. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite