Biden anunță un ajutor suplimentar pentru Israel în urma atacurilor fără precedent lansate de Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden a dispus un „sprijin suplimentar" din partea Statelor Unite pentru Israel, în urma atacurilor fără precedent ale organizaţiei palestiniene Hamas dinspre Fâşia Gaza, a anunţat Casa Albă duminică, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden a promis ajutor suplimentar pentru Israel FOTO Profimedia
Joe Biden a promis ajutor suplimentar pentru Israel FOTO Profimedia

„Preşedintele a ordonat un sprijin suplimentar pentru Israel în urma atacului terorist fără precedent al Hamas", a transmis executivul american într-o scurtă declaraţie.

„Ne uităm la noile cerinţe specifice ale israelienilor”

Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken declarase că anunţuri mai specifice ar putea veni mai târziu în cursul zilei.

„Ne uităm la noile cerinţe specifice ale israelienilor. Cred că probabil veţi şti mai multe despre asta astăzi", a declarat el duminică dimineaţă la CNN.

După ofensiva surpriză lansată din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, contactele la nivel înalt dintre oficialii americani şi israelieni s-au intensificat, iar cele două părţi au avut în special o „discuţie aprofundată" cu privire la nevoia de ajutor militar, a declarat sâmbătă seara un înalt oficial de la Casa Albă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite