Liz Cheney avertizează despre o „aripă Putin a Partidului Republican”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta Membră a Camerei Reprezentanților Liz Cheney, un critic deschis al fostului președinte Trump, a avertizat cu privire la apariția unei „aripi putiniste” a Partidului Republican și a subliniat importanța de a împiedica revenirea acesteia la Casa Albă.

Liz Cheney FOTO EPA-EFE
Liz Cheney FOTO EPA-EFE

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii "State of the Union" de la CNN, Cheney a criticat dur comentariile recente ale lui Trump care sugerează că nu ar apăra aliații din NATO în urma unui atac din partea Rusiei și tăcerea sa recentă în urma morții liderului opoziției anticorupție și prodemocrație din Rusia, Aleksei Navalnîi.

„Cred că trebuie să îl luăm foarte în serios pe Donald Trump. Trebuie să luăm în serios măsura în care există acum o aripă Putin a Partidului Republican", a declarat Cheney duminică.  „Cred că problema acestui ciclu electoral este să ne asigurăm că aripa Putin a Partidului Republican nu preia aripa de vest a Casei Albe", a continuat ea.

Cheney nu și-a exprimat sprijinul față de niciun candidat și a spus că încă nu s-a hotărât dacă să intre ea însăși în cursă. Ea a precizat, totuși, că va face tot posibilul pentru a preveni întoarcerea lui Trump la Casa Albă.

„Donald Trump, așa cum ați subliniat, a dezvăluit cu doar câteva zile în urmă că i-a spus unui aliat NATO că îl va încuraja pe [președintele rus Vladimir Putin] să facă tot ce consideră necesar să facă, orice ar vrea să facă”, a spus Cheney pentru CNN. ancoră Jake Tapper.

„Practic, a spus limpede că, sub o administrație Trump, este puțin probabil ca Statele Unite să își respecte angajamentele față de NATO. Și cred că republicanii care înțeleg importanța situației securității naționale și care continuă să-l susțină vor fi în mod similar trași la răspundere”, a spus ea.

Întrebată să detalieze cu privire la comentariile lui Trump la NATO, Cheney a spus: „Este rușinos. Nu îmi pot imagina vreun alt președinte american din oricare partid de la înființarea NATO să spună așa ceva. Și este complet neinformat, ignorant și periculos.”

Cheney a făcut, de asemenea, o legătură între sugestiile frecvente ale lui Trump că își va investiga oponenții politici într-un al doilea mandat și moartea recentă a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

„Când te gândești la Donald Trump și la promisiunea lui de represalii - ceea ce i-a făcut Vladimir Putin lui Navalnîi arată răzbunarea într-o țară în care liderul nu este supus statului de drept”, a spus Cheney.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite