Alegeri SUA 2016: Donald Trump renunţă la dezbaterea cu Bernie Sanders

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a acceptat ideea unei dezbateri televizate cu democratul Bernie Sanders, aflat în continuare în cursa în vederea nominalizării pentru alegerile prezidenţiale, republicanul Donald Trump a respins, vineri, în mod surprinzător, această eventualitate, relatează agenţia Belga, preluată de dhnet.be.

Magnatul din domeniul imobiliarelor şi-a anunţat retragerea printr-un comunicat într-un limbaj familiar, în care, ca de obicei, a atacat-o pe favorita din cursa internă a democraţilor, Hillary Clinton, pe care a catalogat-o ca fiind „necinstită“.

„Dat fiind că procesul de nominalizare democrat este complet falsificat şi că Hillary cea necinstită şi (preşedinta Partidului Democrat) Debbie Wasserman-Schultz nu îi vor permite lui Bernie Sanders să câştige şi dat fiind că eu sunt de acum candidatul republican prezumtiv, mi se pare deplasat să particip la o dezbatere cu cineva situat pe locul secund“, a argumentat Donald Trump, referindu-se la rezultatele obţinute până în prezent de Bernie Sanders în cadrul maratonului electoral intern al democraţilor, rezultate care fac puţin probabilă nominalizarea acestuia pentru a intra în cursa prezidenţială.

„Pe de altă parte, canalele de televiziune vor să aibă o explozie de audienţă cu acest eveniment, dar nu se arată foarte generoase în privinţa acţiunilor de caritate“, a continuat magnatul din domeniul imobiliarelor, după ce pusese condiţia ca dezbaterea să permită colectarea de fonduri pentru o cauză nobilă.

„În consecinţă, chiar dacă îmi doresc o dezbatere cu Bernie Sanders - şi ar fi fost foarte plăcut -, voi aştepta dezbaterea cu persoana care se va plasa pe primul loc în Partidul Democrat, probabil Hillary cea necinstită sau oricine altcineva“, a afirmat Donald Trump.

Acesta a depăşit, joi, un prag istoric, atingând majoritatea de delegaţi necesară pentru învestitura republicană la prezidenţialele americane din noiembrie, notează Belga.

La rândul său, Hillary Clinton, aproape sigură că va fi învestită de Partidul Democrat, a refuzat luni să participe la o ultimă dezbatere televizată cu rivalul său, Bernie Sanders.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite