Administraţia Biden va vinde încă 20 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică a SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto shutterstock
foto shutterstock

Administraţia Biden a anunţat că va vinde încă 20 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice ale SUA.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat, marţi, că va vinde încă 20 de milioane de barili de petrol, ca parte a unui plan de a profita de facilitate pentru a calma preţurile petrolului. Acestea au crescut considerabil în ultimele luni, pe fondul crizei de combustibil generată de războiul din Ucraina.

În luna martie, administraţia Biden anunţa că va elibera o cantitate de 1 milion de barili de petrol pe zi, timp de şase luni, din rezervele strategice. SUA au vândut deja 125 de milioane de barili de petrol din rezerve, 70 de milioane de barili fiind deja livraţi cumpărătorilor, relatează news.ro. 

Un înalt oficial al administraţiei a declarat că eliberările de petrol din rezerva federală a SUA au reprezentat o "linie de salvare" pentru companiile petroliere şi de rafinare. 

În toamnă, SUA va depune oferte pentru a începe procesul de răscumpărare a 60 de milioane de barili de ţiţei pentru rezervele strategice. Este un prim pas pe care administraţia Biden îl va face pentru reumplerea stocurilor rezervei federale după eliberarea a peste 180 de milioane de barili.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite