Administrația Biden a expulzat mai mulți migranți ilegali decât Trump

0
Publicat:

Secretarul pentru securitate internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a declarat că, în ultimii trei ani, administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a "returnat sau expulzat" mai mulţi migranţi ilegali decât a făcut-o republicanul Donald Trump în întregul său mandat de şef al statului.

 2,2 milioane de migranţi au ajuns în SUA în 2023
2,2 milioane de migranţi au ajuns în SUA în 2023 FOTO Profimedia jpg

Mayorkas a apreciat într-un interviu pentru CNN că, din mai anul trecut, SUA au expulzat "mai mulţi oameni decât în orice alt an, începând din 2015".

Cu toate acestea, amploarea crizei migraţiei de la graniţa de sud a Statelor Unite a dus la sosirea a peste 2,2 milioane de migranţi în 2023, notează EFE, citată de Agerpres.

Un sondaj al Wall Street Journal (WSJ) publicat duminică arată că tot mai mulţi alegători americani îşi concentrează atenţia asupra imigraţiei, o temă periculoasă pentru preşedintele Biden, care vizează un al doilea mandat.

Aproximativ 20% dintre cei chestionaţi de ziar au citat imigraţia drept cel mai important aspect pentru votul lor la alegerile prezidenţiale din acest an. A doua temă importantă a fost economia.

Atât Biden, cât şi predecesorul său şi posibil rival la alegerile prezidenţiale din noiembrie au călătorit joi la graniţa de sud a Statelor Unite, pentru a evidenţia faptul că migraţia este o axă centrală a campaniilor lor.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite