2000 de soldați americani, înștiințați să se pregătească pentru o posibilă desfășurare în Orientul Mijlociu

0
Publicat:

În jur de 2.000 de militari americani au fost înștiințați că trebuie să se pregătească pentru o eventuală detașare în Orientul Mijlociu în vederea sprijinirii Israelului în războiul purtat împotriva teroriștilor Hamas, relatează NY Post și The Wall Street Journal.

Soldați americani
Washingtonul se pregătește să ajute armata israeliană. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Această înștiințare nu implică trimiterea sigură a acestor forțe în regiune, ci ar trebui să fie pregătite să pornească în scurt timp, în cazul în care prezența lor este considerată necesară. 

Un oficial al Pentagonului a precizat că ordinul privind pregătirea pentru desfășurare a fost trimis, însă a refuzat să confirme numărul forțelor vizate, informație care a fost prezentată de Wall Street Journal. 

Trupele de infanterie nu sunt vizate de această posibilă operațiune, iar forțele ar urma să îndeplinească roluri precum consilierea armatei israeliene și acordarea de sprijin medical, mai degrabă decât să participe la vreo luptă. 

Forțele alese provin din toate ramurile serviciilor armate americane și sunt staționate în acest moment atât în interiorul, cât și în afara Orientului Mijlociu, inclusiv în Europa, potrivit The Wall Street Journal. 

Deocamdată nu se știe în ce circumstanțe și unde ar putea SUA să își disloce soldații, însă hotărârea Pentagonului arată faptul că Washingtonul se pregătește să ajute armata israeliană în eventualitatea în care Israelul va lansa ofensiva terestră în Gaza. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite