Scandal monstru la Ministerul Educației din Belgia. Au fost găsite droguri ascunse într-un birou

0
Publicat:

Ministerul Educației din Belgia este implicat într-un scandal de proporții după ce în biroul unuia dintre angajați au fost descoperite droguri. Suspectul, care a fost arestat de poliție, este fiul unei deputate. Povestea ar putea pune capăt carierei ministrului Educației, Caroline Désir, care, deși nu este vizată de anchetă și a cooperat cu autoritățile, ar putea să-și dea demisia.  

Cocaina era ascunsă în biroul unui angajat. Sursa foto: arhivă
Cocaina era ascunsă în biroul unui angajat. Sursa foto: arhivă

Un membru din cabinetul ministrului belgian al Educației, Caroline Désir, a fost arestat în decembrie anul trecut și acuzat de trafic de droguri de mare risc, scrie cotidianul Le Soir.

Individul, un asistent însărcinat cu materialul logistic al cabinetului ministrului, a fost demis. 

Povestea a ieșit la iveală după ce procurorii au descoperit în locuința bărbatului o sumă mare de bani pe care acesta nu a putut-o justifica: 10.000 de euro. Polițiștii au mers pe fir, iar ancheta i-a condus în biroul individului din cadrul ministerului. În urma perchezițiilor efectuate, s-a făcut lumină: procurorii au descoperit aici aproape 50 de pliculețe care conțineau un praf alb. Ulterior, în urma analizelor de laborator, s-a confirmat că substanța era cocaină. 

Jurnaliștii belgieni au scris că ministrul Educației nu are nimic a face cu acest scandal. Dimpotrivă. Caroline Désir a colaborat cât de mult a putut cu anchetatorii. 

Reacția ministerului Educației

Ministerul belgian al Educației a oferit o reacție oficială și a confirmat că în seara zilei de 13 decembrie „a fost informat că un asistent însărcinat cu materialele și logistica din birou este arestat ca parte dintr-o investigație privind traficul de droguri”.

„Pe 14 decembrie, a fost efectuată o procedură de demitere pentru încălcarea încrederii, în concordanță cu reglementările aplicabile birourilor ministeriale. În aceeași zi, a fost efectuată o percheziție a biroului său pentru a verifica dacă există vreun material infracțional acolo. Au fost descoperite în jur de 50 de pliculețe cu praf alb”, spune Ministerul belgian al educației.

Deși ministrul a cooperat cu anchetatorii și nu este vizat în anchetă, aesta și-ar putea înainta demisia.  

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite